Ingredients per a 4 persones:
- 2 kg d’orada (aprox.)
- 750 g de carbassa
- 350 g de moniato
- oli d’oliva verge extra
- 3 dl de suc de rostit de pollastre
- 3 castanyes cuites al natural (en conserva)
- 1 xili de Jalapa en escabetx
- 25 g xili de 3 colors
- 100 g de pipes de carbassa salades
- Aigua natural
- Sal i pebre
- Sucre
Els passos a seguir per la seva elaboració són els següents:
Tallem la carbassa en dues parts, treiem les llavors i l’emboliquem amb paper d’alumini. Tot seguit, la coem al forn a 180º durant 45 minuts (aprox). A continuació la retirem del forn, treiem la polpa de la carbassa amb una cullera i la triturem amb oli d’oliva fins que quedi una massa ben fina. Hi afegim sal, sucre i ho reservem.
Triturem les castanyes cuites en un pot i els xilis. Pelem el moniato i el tallem a la juliana. Seguidament el posen en remull durant 30 minuts i l’eixuguem. Quan el tinguem, posem oli en una paella i el fregim.
Netegem l’orada, en traiem les espines i la filetegem. Salem els filets i els fregim en un cassó. (Pots demanar a la teva peixateria del Gremi que te la filetegin!). Deixem reposar l’orada en un paper absorbent i després la coem al forn a 55º, entre 5 i 10 minuts.
Finalment emplatem, posant al centre la crema de carbassa, l’orada, la juliana de xili i la crema de castanya. Bon profit!!
Comments are closed.