El seitó és un peix blau que té innumerables beneficis per la salut. Aquest peix petit i allargat és un dels més exquisits de la nostra gastronomia, a més de ser una de les estrelles de nombroses receptes. És un aliment ric en greixos omega-3 i una gran font de proteïnes d’alt valor biològic.
Avui compartim amb vosaltres una recepta de pasta amb seitons en escabetx. Sens dubte un plat de sabor intens que no us deixarà indiferents.
Ingredients:
▶︎ 20 seitons
▶︎ 4 cebes petites
▶︎ 8 grans d’all
▶︎ 8 porros petits i tendres
▶︎ 4 pastanagues petites
▶︎ 1 pebrot vermell
▶︎ 250 g de pasta fresca
▶︎ Farina
▶︎ Oli
▶︎ Vinagre
▶︎ Sal
Preparació:
- Neteja els seitons sense treure les espines, assaona-ls i passa-ls per farina; fregeix-ls breument pels dos costats en oli calent.
- Retira els seitons, cola l’oli i passa-ho novament a la paella.
- Incorpora les cebes tendres, les pastanagues i els grans d’all.
- Salta-ho i afegeix-hi 2 mides d’oli i una de vinagre.
- Col·loca a sobre els seitons i deixa-ho coure a foc lent durant uns 10 minuts.
- Cou la pasta en abundant aigua amb sal bullint.
- Cola-la i reserva.
- En una altra paella salta el pebrot ben picat i barreja-ho amb la pasta.
- Serveix en una plata; a una banda col·loca els seitons amb les verdures i a l’altra la pasta amb el pebrot.
- Posa l’escabetx per sobre.
Comments are closed.