El peix carboner és un peix semblant al bacallà molt versàtil i amb poques calories. És un peix blanc d’alt valor biològic i aporta vitamina B12, que enforteix el sistema nerviós i ajuda a prevenir l’anèmia; i la vitamina D, imprescindible per a la salut òssia, ja que permet que el nostre organisme absorbeixi el calci.
A aquesta recepta es combinen a la perfecció aquest peix blanc amb verdures i olives negres.
Ingredients:
▶︎ 4 lloms de peix carboner
▶︎ 1 Albergínia
▶︎ 12 tomàquets cherry
▶︎ 12 patates petites
▶︎ 4 cebes franceses
▶︎ 8 olives negres
▶︎ 16 tàperes
▶︎ 4 grans d’all
▶︎ 1 rajolí de Vi blanc
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Julivert fresc
Preparació:
- Renteu, assequeu i talleu per la meitat els tomàquets i l’albergínia a trossos.
- Peleu les cebetes i les patates i talla-les totes dues per la meitat.
- Preescalfeu el forn a 180 graus.
- Peleu els alls, trossegeu-los i poseu-los en un morter amb el julivert per picar-los. Afegiu un pessic d’oli i barrejar-ho bé.
- En una safata de forn, col·loqueu els tomàquets, l’albergínia, les cebetes i les patates.
- Poseu els lloms de peix carboner salpebrats a sobre, amb la pell cap avall, i cobrir-los amb l’all i el julivert picat.
- Afegiu el rajolí de vi blanc i fiqueu al forn durant 20-25 minuts a 180 graus.
- Traieu amb compte, servir-ho tot al plat i afegiu les olives negres i les tàperes.
Comments are closed.