El pop a la gallega amb patates o, com es diu a Galícia, el “pop a feira”, és una recepta molt famosa.
La recepta original del pop a la gallega és senzilla. El protagonista absolut és el pop i és precisament la seva correcta cocció el que necessita més atenció.
Ingredients:
▶︎ 1 Pop (2-3 k.)
▶︎ 1 K. de patates
▶︎ Sal gruixuda
▶︎ Pebre vermell picant
▶︎ Pebre vermell dolç
▶︎ Oli d’oliva
Preparació:
- Primer estovem el pop. Per fer-ho tenim dues opcions: copejar-ho repetides vegades amb un mas de cuina, o congelar-ho dos dies abans de la preparació.
- Si l’hem congelat, traiem el pop un dia abans de dur a terme la recepta de pop a la gallega. Col·loca’l a la nevera en un recipient ampli, i que es descongeli.
- Passem el pop sota el raig d’aigua per netejar qualsevol impuresa i ho cuinem. Posem aigua en una olla molt gran (ha de cobrir al pop del tot) i portem a foc alt fins que bulli. No afegir res de sal a l’aigua.
- Quan trenqui el bull farem el que es coneix com a “espantar el pop”. Això es fa amb l’objectiu de tensar la carn perquè la pell no es desprengui durant la cocció. Agafem el pop pel cap i submergim el cos a l’aigua bullent tres vegades.
- Deixem coure el pop a l’aigua durant 30-40 minuts a foc mitjà. El temps de cocció dependrà de la mida del pop: uns 10-15 minuts per quilo. Podem anar punxant els tentacles més gruixuts per comprovar com està de dur.
- Mentre es cou el pop aprofitarem per rentar, pelar i partir les patates per la meitat.
- Quan el pop estigui llest, el deixem reposar durant uns minuts i el retirem de l’olla. Reservem en una font. Cuinem les patates en aquesta mateixa aigua de cocció. Amb uns 15 minuts al foc serà suficient, i així ens assegurem que les patates absorbeixin tot el sabor del pop.
- Per servir, utilitzem un plat de fusta i tallem trossos de patata per fer-ne una base. Després a sobre es posen els trossos mitjans de pop i ruixem amb oli d’oliva, sal gruixuda i pebrot picant o dolç al gust… i llest!
Comments are closed.