Aquesta és una recepta molt fàcil de fer. El parmentier, una especialitat de la cuina francesa, combina a la perfecció amb el sabor a mar del pop. Us animeu a fer-la?
Ingredients:
(per a 4 persones)
▶︎ 1 pop, o 4 potes de pop cuites
▶︎ 3 patates (800 g)
▶︎ 80 g de mantega
▶︎ 200 ml de nata
▶︎ oli d’oliva verge extra
▶︎ sal
▶︎ nou moscada
▶︎ pebre vermell dolç o picant
▶︎ julivert
Preparació:
- Posem a escalfar una cassola amb aigua, introduïm les patates i les coem durant 35 minuts.
- Les pelem, les trossegem i les posem en un bol. Afegim la mantega a trossos i ho aixafem tot junt. Ratllem a sobre una mica nou moscada i aboquem la nata. Assaonem i barregem bé.
- Posem a escalfar aigua abundant en una altra cassola. Quan l’aigua comenci a bullir, agafem el pop pel cap i sense deixar-lo anar l’introduïm i el traiem 3 vegades. Finalment ho deixem a dins. Assaonem, tapem la cassola i coem el pop durant 40-45 minuts. El retirem i esperem que es refredi. Tallem 4 potes (el cap i els altres 4 potes es poden congelar per utilitzar-les en una altra ocasió).
- Escalfem una paella amb un rajolí d’oli. Afegim les 4 potes del pop i les daurem una mica.
- Servim a cada plat una porció de parmentier i una pota. Posem a sobre el pebre vermell (dolç o picant al gust) i afegim unes fulles de julivert.
Comments are closed.