El pop es distingeix pel seu alt nivell de zinc, mineral que ajuda al manteniment del sistema immunitari i afavoreix la cicatrització de les ferides. A més, és un aliment ideal per mantenir una dieta sana i equilibrada, ja que és un aliment baix en greixos, però amb un alt nivell de nutrients.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 6 o 8 pops blancs, depenent de la mida
▶︎ 2 cebes
▶︎ 1 pebrot verd
▶︎ 2 tomàquets
▶︎ 3 grans d’all
▶︎ 1 bitxo
▶︎ 1 fulla de llor
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Pebre
▶︎ 1 vas de vi blanc
▶︎ 500 g de cigrons cuits
▶︎ 250 ml de brou
Preparació i cocció:
- Pelem els alls, laminem i reservem.
 - Tallem la ceba i el pebrot a la juliana i reservem.
 - Ratllem el tomàquet.
 - Posem oli en una cassola, l’escalfem i afegim els alls laminats. Abans que quedin rossos, afegim la ceba i deixem que quedi transparent.
 - Afegim el pebrot, el coem poca estona i afegim el vas de vi blanc.
 - Tapem i ho deixem que vagi confitant.
 - Incorporem el tomàquet i continuem la cocció.
 - Afegim els pops, un vas de vi blanc i deixem coure fins que redueixi.
 - Aboquem el brou, el llor i el bitxo. Tapem i deixem coure 45 minuts.
 - Acabem incorporant els cigrons cuits. Donem un parell de tombs i servim calent.
 
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
