Ingredients:
- 2 raps (separar els caps pel fumet i pelar i trossejar les cues)
- 1 patata gran
PEL SOFREGIT I LA PICADA:
- 200 g de tomàquet pelat sense llavors i triturat
- 4 alls laminats
- 20g d’oli d’oliva
- 1 cullerada de pebre dolç
- 1 cullerada de julivert picat
- Sal, pebre i sucre
PEL FUMET DE RAP:
- Oli d’oliva
- 2 caps de rap
- 100g de ceba en juliana
- 2 alls a làmines
- 10 g de xampinyons a làmines
- 1 cullerada de tomàquet concentrat
- Un got de vi blanc
- Llorer, farigola, julivert
Preparació
1r pas: Primer cal fer el fumet de rap. En una olla gran, posem oli d’oliva i daurem els alls, hi afegim la ceba, ho deixem coure uns minuts i hi posem els xampinyons.
2n pas: Reduïm l’aigua que deixin anar els xampinyons evitant que prenguin gaire color i hi afegim el vi blanc. Deixem evaporar el vi, afegim les herbes, el tomàquet i els caps de rap. Ho saltem uns minuts i ho cobrim amb aigua. Ho deixem coure 20 minuts, apaguem el foc i ho deixem infusionar una estona. Ho colem i ho deixem reduir. Mentre es va fent el fumet anem preparant el sofregit i la picada.
3r pas: En una cassola, posem oli d’oliva i daurem els alls fins que estiguin ben torrats. I els reservem.
4t pas: Per fer el sofregit, en el mateix oli, afegim el tomàquet triturat, el tomàquet concentrat i el pebre dolç i ho deixem coure lentament fins que s’evapori tota l’aigua. Salpebrem, hi afegim una mica de sucre per corregir l’acidesa del tomàquet.
5è pas: Amb els alls torrats preparem la picada. Els posem en un morter amb el julivert picat i un rajolí d’oli i ho anem remenant fins aconseguir una pasta homogènia, ho reservem.
6è pas: Finalment, per fer el plat, posem una mica d’oli d’oliva en una cassola i saltem les patates fins que prenguin una mica de color. Hi afegim 600 ml de fumet, 2 cullerades soperes de sofregit, 2 cullerades de cafè de la picada i ho deixem coure a foc lent fins que les patates estiguin toves.
7è pas: Mentrestant, en una paella, saltem el rap amb oli d’oliva, ho salpebrem i ho reservem. Per servir-ho tot calent, posem el rap amb les patates i ho deixem coure 2 minuts tot junt. Finalment, servim el rap a l’all cremat amb una mica de julivert fresc picat per sobre.
Comments are closed.