Aquest exquisit plat fusiona la delicadesa del rap amb el sabor intens i aromàtic dels rossinyols, oferint una experiència gastronòmica única. El rap, ric en proteïnes magres i àcids grassos omega-3, aporta beneficis per a la salut cardiovascular. Els rossinyols, per la seva banda, afegeixen un toc terròs i són una excel·lent font de vitamines i minerals.
Ingredients:
▶︎ 1,5 kg de rap
▶︎ 25 g de mantega
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ 300 g de rossinyols
▶︎ 1 ceba (100 g)
▶︎ 1 gra d’all
▶︎ 1 cullerada de ratlladura de llimona
▶︎ 1 fulla de sàlvia
▶︎ 1 tasseta de nata líquida
▶︎ Julivert trinxat
▶︎ Sal
▶︎ Pebre blanc molt
▶︎ Nou moscada
Preparació i cocció:
- Demanem a la peixateria que ens retirin les pells i l’espina central del rap i ens facin lloms.
- Els esbandim lleugerament i els deixem damunt de paper absorbent.
- Rentem els rossinyols, els esqueixem i reservem.
- Tallem la ceba i l’all en brunoise (a quadradets ben petits) i reservem.
- Agafem una cassola de mida adient, hi posem la mantega i un raig d’oli, escalfem i sofregim la ceba i l’all a foc suau fins que quedi ben confitat.
- Afegim el rap assaonat i els rossinyols. Deixem coure lentament uns 15 minuts fins que quedi sense suc.
- Empolvorem el rap amb la ratlladura de llimona i afegim la fulla de sàlvia.
- Reguem amb la nata calenta, afegim el julivert trinxat, una mica de pebre i nou moscada.
- Continuem la cocció 5 minuts més. Comprovem el punt de sal i ja el tenim llest per servir. Decorem amb unes fulles de sàlvia.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.