El rap amb salsa verda, és un plat de peix molt senzill de preparar i que podem tenir fet en molt poc temps. Un plat suau i molt lleuger, amb un resultat espectacular.
Aquesta recepta és tradicional de la cuina basca i té moltes variants, ja que es pot fer amb altres peixos, i es poden afegir altres ingredients com cloïsses, gambes…
INGREDIENTS:
▶︎ 1 cua de rap a rodanxes
▶︎ 1 ceba
▶︎ 2 alls
▶︎ 125 mil·lilitres de vi blanc
▶︎ 1 got de brou de peix o aigua
▶︎ 8 gambes o llagostins.
▶︎ 2 cullerades soperes de farina
▶︎ 1 grapat de julivert picat
▶︎ 1 raig d’oli d’oliva
▶︎ 1 pessic de sal
PREPARACIÓ:
- Picar la ceba molt petita i els alls. Pelem les gambes i reservem els caps.
- Posem una cassola al foc, afegim un bon raig d’oli i els caps i les closques de les gambes; sofregim.
- Al mateix oli de les gambes, incorporem la ceba i els alls picats. Ho deixem a foc mitjà.
- Salem els trossos de rap.
- Quan estigui la ceba i l’all escaldat, afegim la farina, ho remenem tot junt i ho cuinem 1 minut.
- Hi afegim el got de vi blanc i deixem reduir un parell de minuts.
- Afegim l’aigua o el brou de peix, ho deixem cuinar 5 minuts i hi afegim el rap. Ho tindrem cuinant 10 minuts, segons si us agrada més o menys fet el rap.
- A l’últim minut incorporem les gambes pelades.
- Piquem bastant julivert i ho afegim a la cassola. Remenem. Apaguem. I llest per degustar.
Comments are closed.