Una recepta clàssica de les que val la pena recuperar. També se l’anomena llagosta de pobre, pel color que li dona el pebre vermell. Podem fer el peix amb antelació i tallar-lo al moment de servir. Un plat de peix vistós i excel·lent.
INGREDIENTS
▶︎ 1 cua de rap d’1,250 kg
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Pebre vermell dolç
Per fer al fumet
▶︎1 ceba
▶︎1 gra d’all
▶︎10 grans de pebre blanc
▶︎1 branca de julivert
▶︎La pell i l’espina del rap
▶︎Aigua mineral o filtrada
▶︎Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
▶︎ Demanem a la peixateria que ens treguin la pell del rap, l’espina i ens deixin els dos lloms ben polits.
▶︎Salem el rap, ajuntem els dos lloms i els lliguem amb fil de cuina.
▶︎Un cop lligat l’amanim amb oli i, amb les mans, hi posem el pebre vermell.
Preparem el fumet
▶︎En un cassó posem la pell del peix, l’espina, la ceba tallada en quatre, l’all, les boles de pebre, el julivert, l’aigua i la sal.
▶︎Ho deixem bullir uns 25 minuts, el deixem reposar una estona i colem.
▶︎Preparem una cassola on ens càpiga la cua del rap.
▶︎Hi aboquem el fumet, posem la cassola al foc, quan el fumet bulli posem el peix a dintre.
▶︎El deixem coure a foc mitjà uns 15 minuts.
▶︎A mitja cocció li donem la volta.
▶︎Traiem el peix i el deixem refredar a temperatura ambient, després el posem a la nevera.
▶︎Un cop fred, retirem el fil de cuina i tallem el peix a rodelles d’uns 2 cm.
▶︎Ho servim en una safata, fred de nevera o a temperatura ambient, acompanyat d’amanida i d’una maionesa lleugera.