Aquest plat s’ha de cuinar i menjar al moment perquè fred perd molt del seu encant. És una recepta molt fàcil de fer i ràpida, això sí, si estem ben organitzats.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 4 lloms de rap de 200 g cadascun
▶︎ 2 talls fins de pernil ibèric
▶︎ 4 cullerades de pistatxos pelats
▶︎ Sal
▶︎ 150 ml d’oli d’oliva verge per l’oli de pistatxo
Preparació i cocció:
▶︎ Demanem a la peixateria que ens preparin una cua de rap sense pell i sense espina i ens la tallin a lloms
▶︎ Encenem el forn a 210 ºC.
▶︎ Aixafem lleugerament els pistatxos al morter. Els reservem dins d’un pot de vidre, coberts amb 150 ml d’oli d’oliva.
▶︎ Tallem el pernil a trossets.
▶︎ Eixuguem el peix amb paper de cuina, fem uns talls petits d’un cm i en diagonal a cada llom.
▶︎ El salem, el pinzellem amb una mica d’oli, el posem en una safata i l’entrem al forn calent durant uns 10 o 12 minuts.
▶︎ Passat el temps de cocció, traiem el peix del forn, l’amanim amb l’oli de pistatxo que tenim reservat i el cobrim amb el pernil. Servim en plats individuals, acabat de sortir del forn.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.