Segons la tradició, el Dimecres de cendra és el primer dia de la Quaresma. En molts municipis de Catalunya té lloc l’enterrament de la sardina el mateix Dimecres de Cendra, que és l’últim acte del Carnaval, que tanca tot el cicle de gresca i xerinola. En origen, l’enterrament de la sardina el trobem en la tradició de sortir als afores a berenar el darrer dia de Carnaval per tal de posar fi al període de festa.
Ingredients:
Per la massa:
- 250 g de farina blanca
- 100 g d’aigua mineral amb gas
- 50 g de vi blanc
- 25 g d’oli verge d’oliva
- sal
Pel guarniment
- Pebrot vermell
- ceba
- alls tendres
- espàrrecs
- sardines
- oli d’oliva verge
- sal
Preparació
1r pas: Pastem els ingredients de la massa. No cal ni panificadora ni amassadora. Amb una simple espàtula de silicona, unes voltes i ja està
2n pas: Deixem reposar la massa 1/2 hora mínim
3r pas: Mentrestant col·loquem en una safata els pebrots i la ceba tallada en juliana, amb una mica d’oli i ho couem al forn durant 1/4 hora a 160ª
4t pas: Mantenim el forn calent a 200º
5è pas: Estenem la massa amb l’ajuda d’un corró sobre una safata al forn amb un paper de forn o farina perquè no s’enganxi.
6è pas: Col.loquem els ingredients sobre la massa, excepte les sardines i ho salem lleugerament.
7è pas: Afegim les sardines i un raig d’oli d’oliva
8è pas: Introduim la coca al forn durant 35 minuts
Comments are closed.