La roba vella és una recepta per aprofitar restes de plats d’olles i guisats.
En aquest cas, s’ha aprofitat el cap i les espines d’una serviola. També es pot fer aquest plat amb altres tipus de peix.
INGREDIENTS
▶︎ El cap i les espines de la serviola.
▶︎ 500 g de cigrons
▶︎ 2 pebrots verds
▶︎ 2 cebes
▶︎ 3 pastanagues
▶︎ 1 bitxo o oli coent
▶︎ 4 grans d’all
▶︎ Tomàquet ratllat.
▶︎ Comí
▶︎ 1 clau
▶︎ 2 fulles de llor
▶︎ Pebre vermell dolç
▶︎ Pebre negre molt
▶︎ Farigola
▶︎ Pebre vermell fumat
▶︎ Oli d’oliva verge
▶︎ Sal
▶︎ All, julivert, oli i sal
▶︎Aigua mineral, 1 ceba, 3 grans d’all, 1 tros de porro
▶︎Una llesca de pa sec
PREPARACIÓ I COCCIÓ
▶︎ En una olla posem l’oli, les espines, el cap del peix, els alls i la ceba i el porro.
▶︎ Encenem el foc i, quan el peix es comenci a enganxar, afegim l’aigua.
▶︎ Deixem bullir, parem el foc, deixem reposar mitja hora, colem el brou i reservem el peix.
▶︎ Tallem la ceba i el pebrot. Aixafem 3 grans d’all, sense pelar i reservem.
▶︎ En una cassola hi posem un raig d’oli i els 3 grans d’all.
▶︎ Encenem el foc, afegim la ceba, la deixem un parell de minuts, posem el pebrot, ho salpebrem, tapem i deixem a foc suau.
▶︎ Tallem la pastanaga a la Juliana, l’incorporem a la cassola, tapem i continuem la cocció per confitar la verdura.
▶︎ Picada: En un morter posem 2 grans d’all, sal, julivert i ho piquem amb la mà del morter. Afegim un raig d’oli, barregem i reservem.
▶︎ Tallem la llesca de pa sec a daus petits i els torrem. Reservem.
▶︎ Quan la verdura estigui confitada, afegim el clau, el comí i una cullerada petita de pebre vermell. Remenem i barregem.
▶︎ Incorporem els cigrons, i ho deixem fer uns minuts.
▶︎ Afegim el tomàquet i continuem la cocció. Finalment, separem la carn del cap del peix i de l’espina i l’afegim a la cassola.
▶︎ Al moment de servir, barregem els crostons de pa torrat amb la picada d’all i julivert i els repartim sobre el plat.
#sompeixaters #robavella #receptadepeix
Comments are closed.