Ingredients 4 persones
400 g d’arròs
2 kg d’escórpora
2 cebes
2 patates
6 alls
1 cullerada de pebre vermell dolç
Oli d’oliva extra verge
8 escamarlans
Elaboració
Per fer el brou, tallem les cebes a rodanxes o a grills i les fem daurar en una cassola amb un raig d’oli. A continuació, esqueixem les patates i les afegim. Posem el pebre vermell i incorporem el peix, net i tallat. Hi aboquem aigua freda fins a cobrir-ho i que cogui uns minuts fins que el peix estigui cuit i hagi donat gust al brou. Ho colem.
En una altra cassola, fregim els alls pelats amb un raig d’oli d’oliva. Quan estiguin rossos, els retirem.
Tirem l’arròs a la cassola i el deixem enrossir. Cal remenar-ho amb una cullera de fusta i vigilar que s’enrosseixin tots els grans igual.
Una vegada rossos, apugem el foc i aboquem el brou bullent, el doble o una mica més que d’arròs. Ho salem. Ho deixem coure uns 15 minuts, els primers minuts a foc fort i després a foc més suau.
Fem un allioli negat, picant al morter els alls fregits i diluint-los amb un xic de brou, i afegiu-lo a l’arròs en els últims instants de la cocció, juntament amb els escamarlans.
Comments are closed.