Comencem el 2020 amb una recepta fàcil i lleugera de fer el peix del mes: salmó al forn amb patates, un plat ric en hidrats de carboni i proteïnes.
Ingredients per a 2 persones:
- 2 lloms de salmó de 200 grams cadascun
- 2 patates grans
- 1 gra d’all
- Vi blanc
- Oli d’oliva
- Julivert
- Pebre i sal
Primer de tot, pelem les patates i les tallem en làmines ben primes perquè no quedin crues. Pelem i tallem les cebes en juliana, i l’all en daus.
A continuació, ho introduïm tot en una safata creant un fons amb les patates. Escampem l’all i cobrim el contingut amb una mica d’oli d’oliva i salpebrem. Preescalfem el forn a 150 graus i introduïm la safata sense el salmó durant 30 minuts.
Agafem el salmó i el servim en una paella amb una mica d’oli perquè es faci una mica per l’exterior, quedant cru per dins, fins que aconsegueixi un to daurat.
Quan les patates estiguin toves, retirem la safata i introduïm el salmó. Afegim un got de vi blanc sobre el contingut i la tornem al forn, a la mateixa temperatura, fins que el salmó quedi fet per dins. Normalment, el temps que triga a cuinar-se és de 10 minuts.
Quan detectem que ja està fet, retirem la safata sense oblidar-nos d’apagar el forn. El resultat serà un plat sa i saborós, ric en omega 3 que ens ajudarà a controlar els nivells de colesterol en sang.
Comments are closed.