Avui parlem d’un aperitiu molt nutritiu i ideal per aquests mesos, ja que comença l’època de la sardina. A més, l’escabetx ens permet una òptima conservació del peix, que podrà aguantar a la nevera sense problemes uns dies sense fer-se malbé.
Ingredients:
▶︎ 6 sardines grans
▶︎ 1 cullerot de farina
▶︎ 2 fulles de llorer
▶︎ 1 pessic de pebre negre
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 1 raig d’oli
▶︎ 150 ml de vinagre
▶︎ 150 ml d’aigua
Preparació:
- Comencem netejant les sardines. Els traiem el cap i els budells, si es vol també, se li pot treure l’espina.
- Pots demanar-li al teu peixater de confiança que faci aquesta feina.
- Un cop netes, les enfarinem i posem una mica de sal per dins.
- Tot seguit les fregirem bé en abundant oli.
- Un cop fregides es reserven en una font que sigui profunda.
- Al mateix oli es posen a fregir les fulles de llorer, els grans d’all i el pebre.
- Quan estigui fregit això es deixa refredar i s’hi afegeix el vinagre.
- Un cop cuit es tira sobre la font amb les sardines, es deixa refredar i llest per degustar.
Si us agrada el pebre vermell (dolç o picant) podeu afegir una culleradeta a la barreja d’oli i vinagre quan s’estigui refredant.
Comments are closed.