El sarg és un peix blanc amb una carn suau i sense massa espines. Avui farem Sarg al Forn, barrejat amb algunes verdures que pots combinar segons el teu gust.
Fer el peix al forn és una manera d’assegurar-ne la cocció concentrant tot el seu sabor.
Ingredients:
▶︎ 1 sarg per persona
▶︎ Pebrot vermell
▶︎ Pebrot verd
▶︎ 1 tomàquet madur
▶︎ Ceba
▶︎ Patates
▶︎ Vi blanc
▶︎ Oli d’oliva
▶︎ Julivert picat
Preparació:
- El sarg al forn el preparem directament a la safata on es cuinarà. Però abans donarem un punt de cocció a algun dels seus ingredients perquè quedin més suaus.
- En una paella hi posarem un rajolí d’oli d’oliva i hi afegirem la ceba ben picada. La farem uns minuts amb una mica de sal perquè vagi traient tot el líquid.
- Tallem els pebrots i els afegim a la paella amb la ceba.
- Pelem i tallem el tomàquet, per afegir-lo al sofregit. Rectifiquem de sal i pebre.
- Pelem les patates i les tallem a làmines. Posem un rajolí d’oli i les daurarem una mica.
- Posem al fons de la safata de forn les patates, a sobre col·loquem les verdures, i finalment el sarg.
- Preescalfem el forn a 180° i deixem cuinar uns 20 minuts. És important que el peix es mantingui hidratat, anirem afegint aigua a mesura que es vagi cuinant.
- Emplatem amb una mica de julivert per sobre per donar-li una mica de color.
Comments are closed.