Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
febr. 20

Sépia amb faves i pèsols

  • 20 de febrer de 2024
  • gremi
  • Receptes

Desperta els teus sentits amb la recepta de Sèpia amb Faves i Pèsols, un plat que destaca per la seva tradició mediterrània, que fusiona la textura tendra de la sípia amb la dolçor fresca de les faves i els pèsols.

Descobreix la versatilitat de la sèpia, rica en minerals com el zinc i ferro, i aprofita els beneficis dels pèsols i les faves, plens de vitamines i fibra. Una opció saludable i plena de frescor per a la teva taula.

Ingredients:

▶︎ 350 g de sèpia
▶︎ 250 g de pèsols desgranats
▶︎ 250 g de faves desgranades
▶︎ 1 manat d’alls tendres
▶︎ 2 cebes de Figueres
▶︎ Julivert, menta i llor
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Aigua mineral
▶︎ 1/2 copa de Pedro Ximenes i 1/2 copa de xerès sec
▶︎ Sal
▶︎ Pebre negre molt

Preparació i cocció:

  • Demanem a la peixateria que ens netegi la sèpia (barqueta, tinta i tripes). Reservem la melsa i la sèpia tallada a trossos petis, les potes també.
  • Pelem les cebes i els alls, els piquem i reservem.
  • Fem un manat amb el julivert, la menta i una fulla de llor petita; un tros si és gran.
  • Posem la sèpia en una cassola, la cobrim d’aigua i afegim un bon raig d’oli. Engeguem el foc i la deixem coure a foc mitjà uns 12 minuts, fins que s’evapori l’aigua.
  • Afegim la ceba picada, els alls tendres i les herbes. Incorporem la melsa. Salem i ho deixem coure uns 5 minuts; no ha de quedar ros, només sofregir lleugerament. Si cal, afegim una mica més d’aigua durant la cocció.
  • Incorporem les faves, els pèsols, els licors, la sal i deixem coure a foc mitjà, amb la cassola tapada 12 minuts. De tant en tant movem la cassola.
  • Si ho deixem reposar, encara és més bo.

Recepta elaborada per @‌kilometre0.cat

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat