Desperta els teus sentits amb la recepta de Sèpia amb Faves i Pèsols, un plat que destaca per la seva tradició mediterrània, que fusiona la textura tendra de la sípia amb la dolçor fresca de les faves i els pèsols.
Descobreix la versatilitat de la sèpia, rica en minerals com el zinc i ferro, i aprofita els beneficis dels pèsols i les faves, plens de vitamines i fibra. Una opció saludable i plena de frescor per a la teva taula.
Ingredients:
▶︎ 350 g de sèpia
▶︎ 250 g de pèsols desgranats
▶︎ 250 g de faves desgranades
▶︎ 1 manat d’alls tendres
▶︎ 2 cebes de Figueres
▶︎ Julivert, menta i llor
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Aigua mineral
▶︎ 1/2 copa de Pedro Ximenes i 1/2 copa de xerès sec
▶︎ Sal
▶︎ Pebre negre molt
Preparació i cocció:
- Demanem a la peixateria que ens netegi la sèpia (barqueta, tinta i tripes). Reservem la melsa i la sèpia tallada a trossos petis, les potes també.
- Pelem les cebes i els alls, els piquem i reservem.
- Fem un manat amb el julivert, la menta i una fulla de llor petita; un tros si és gran.
- Posem la sèpia en una cassola, la cobrim d’aigua i afegim un bon raig d’oli. Engeguem el foc i la deixem coure a foc mitjà uns 12 minuts, fins que s’evapori l’aigua.
- Afegim la ceba picada, els alls tendres i les herbes. Incorporem la melsa. Salem i ho deixem coure uns 5 minuts; no ha de quedar ros, només sofregir lleugerament. Si cal, afegim una mica més d’aigua durant la cocció.
- Incorporem les faves, els pèsols, els licors, la sal i deixem coure a foc mitjà, amb la cassola tapada 12 minuts. De tant en tant movem la cassola.
- Si ho deixem reposar, encara és més bo.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.