Un plat tradicional català que no pot faltar al nostre receptari. Una recepta molt nutritiva que combina peix i carn, aportant proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals essencials. Ideal per a un àpat complet i saborós.
ingredients:
- 1 sèpia d’1 kg
- 1 ceba
- 3 tomàquets madurs (250 g aprox.)
- Vi ranci
- 450 ml de brou de peix o aigua mineral
- Oli d’oliva verge, sal
per a les mandonguilles:
- 350 g carn picada de vedella i porc
- 100 g de cansalada
- 1 ou
- 1 llesca de pa mitjana
- Llet
- Farina
- 3 grans d’all
- Julivert
per a la picada:
- 1 gra d’all
- 12 ametlles torrades
- Vi ranci
preparació i cocció:
- Rentem i tallem la sèpia, reservant la melsa.
- Posem el pa en remull amb llet.
- Piquem all i julivert, piquem la cansalada.
- En un bol barregem la carn picada, la cansalada, l’all i julivert, la molla de pa espremuda, sal, pebre i l’ou (només mig si és gran).
- Formem mandonguilles, les enfarinem i fregim. Reservem.
- Piquem la ceba i ratllem el tomàquet.
- En una cassola, enrossim la sèpia i reservem.
- Sofregim la ceba, afegim el tomàquet i, quan estigui sec, incorporem un raig de vi ranci.
- Afegim la sèpia i sofregim a foc suau 10 min.
- Afegim brou, sal, la melsa i coem 10 min més amb la cassola tapada.
- Incorporem les mandonguilles i deixem coure tot junt 15-20 minuts.
- Preparem la picada amb all, ametlles i vi ranci.
- L’afegim a la cassola els últims 10 minuts.
- Tastem i rectifiquem de sal si cal.
#sepiaambmandonguilles #cuinacatalana #peixdeproximitat #receptatradicional #cuinamediterrània #gremidepeixaters #sèpia #menjardecullera #peixfresc #cuinademercat #receptesfàcils #saborsdelmar #gremisobretot