Un clàssic de la cuina catalana. Servit amb una bona amanida, no li cal res més. Us recomanem cuinar aquest plat amb sèpia de la nostra costa i pèsols de proximitat. Si hi poseu pèsols congelats, afegiu-los directament sense descongelar.
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 sèpia fresca d’1 kg aprox. amb la seva melsa
2 cebes de Figueres mitjanes
4 grans d’all
400 g de pèsols frescos desgranats
6 patates mitjanes
2 tomàquets madurs
1 raig de brandi
1 culleradeta de pebre negre en gra
750 ml d’aigua mineral o filtrada
Oli d’oliva verge extra
Sal
Per a la picada
2 grans d’all
5 ametlles
5 avellanes
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem la sèpia, la tallem a daus i la sofregim en una cassola amb oli fins que s’evapori l’aigua que deixa anar.
Mentre la sèpia es cou, piquem la ceba i els alls, ratllem els tomàquets i els reservem. Quan hagi consumit tota l’aigua, afegim més oli, la ceba, l’all picat i ho deixem sofregir fins que quedi ros. Afegim un raig de brandi i el deixem evaporar.
Després incorporem el tomàquet ratllat, la melsa i continuem sofregint fins que sigui cuit. Pelem les patates i les esqueixem amb el ganivet per conservar el midó. Les afegim a la cassola, barregem bé i afegim l’aigua que cobreixi. Salpebrem, tapem la cassola i ho deixem coure uns 20 minuts. Afegim els pèsols i els deixem coure 5 minuts més. Finalment, fem la picada amb 2 grans d’all, les ametlles i les avellanes; l’afegim a la cassola i deixem coure 5 minuts més.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.