Aquesta recepta és una manera excel·lent de gaudir d’un peix ric en nutrients essencials. La serviola és una font excepcional de proteïnes d’alta qualitat, ideal per a la recuperació muscular i el manteniment dels teixits.
Ingredients:
▶︎ 1 Serviola d’uns 600 g aprox.
▶︎ 2 llimones
▶︎ oli d’oliva verge
▶︎ Sal
▶︎ 50 ml de vi blanc
▶︎ Romaní o altres herbes aromàtiques
▶︎ Pebre vermell en gra (1 cullerada aprox)
Preparació:
▶︎ Demanem a la peixateria que ens netegin la serviola.
▶︎ Fem suc d’una de les llimones, l’altra la laminem i reservem.
▶︎ Preescalfem el forn a 180-190 ºC.
▶︎ Posem paper sulfuritzat a la safata del forn i l’untem amb oli.
▶︎ Salem el peix per dins i per fora, li fem uns talls a cada costat.
▶︎ A cada tall hi posem la llimona laminada, també n’hi posem algun tall a dins i posem el peix a la safata.
▶︎ Posem una branqueta petita de romaní dins del peix i un parell a la safata.
▶︎ Mullem el peix amb vi blanc, amb el suc de llimona i un raig d’oli.
▶︎ Enfornem uns 25 minuts, cada forn és diferent, hem de controlar.
▶︎ La servim acabada de fer, acompanyada amb verdura de temporada o amanida.
#Serviola #PeixFresc #PeixDeProximitat #CuinaSaludable #Omega3 #DietaMediterrània #ReceptesFàcils #GremiDePeixaters #CuinaCatalana #Gastronomia #PeixAlForn #ProducteDeQualitat #MenjarSa #AlimentacióEquilibrada #CuinaDeMercat #sompeixaters
Comments are closed.