Us proposem una recepta de sípia amb una salsa de tomàquet ideal per sucar pa. Aquest plat es pot menjar com aperitiu, entrant o plat principal.
Ingredients:
▶︎ 1 sípia gran
▶︎ 1 ceba gran
▶︎ 1 patata
▶︎ 2 grans d’all
▶︎ 400 grams de tomàquet triturat
▶︎ 100 mil·lilitres de vi blanc
▶︎ 1 culleradeta de pebre negre
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 raig d’oli d’oliva
▶︎ ½ got d’aigua
Preparació:
- Començarem tallant la sípia a trossos. Piquem la ceba i els grans d’all.
- En una cassola posem un bon raig d’oli, i quan estigui ben calent a foc fort, saltegem la sípia i la traiem. Reservem.
- Al mateix oli on hem saltejat la sípia, abaixem el foc i afegim la ceba picada i els alls. Ho deixarem fins que comencin a daurar-se. Afegim les patates en daus i les fregim una mica.
- Quan comenci a prendre color la ceba, hi afegim el tomàquet triturat i una mica de pebre, deixem cuinar 5 minuts i afegim el vi blanc. Remenem i deixem que s’evapori l’alcohol.
- Afegim la sípia saltejada i una mica d’aigua, com a mig got. Ho deixem cuinar fins que la sípia amb salsa de tomàquet quedi tendra. Més o menys trigarà uns 30-45 minuts, segons sigui de gran.
- Quan estigui llesta, en provem de sal i rectifiquem. Ja estarà a punt per menjar.
Comments are closed.