Aquesta sopa és deliciosa i plena de sabors asiàtics. Pots personalitzar-la afegint més o menys pasta de curri, segons la teva preferència de picant, i ajustant els altres ingredients segons el teu gust.
Ingredients:
▶︎ 300 grams de gambes pelades
▶︎ 1 llauna de llet de coco (400 ml)
▶︎ 1 ceba mitjana, tallada a daus
▶︎ 2 grans d’all picats
▶︎ 1 tros de gingebre fresc, pelat i tallat a trossos petits
▶︎ 1 pebrot vermell, tallat a trossos
▶︎ 1 pastilla de caldo de peix
▶︎ 2 cullerades d’oli d’oliva
▶︎ 2 cullerades de pasta de curri vermell (ajusta la quantitat segons la teva preferència de picant)
▶︎ Suc d’1 llimona
▶︎ 2 cullerades de salsa de peix (opcional)
▶︎ 2 cullerades de fulls de coriandre fresc, picats
▶︎ Sal i pebre al gust
▶︎ Aigua
Preparació:
- Escalfa l’oli d’oliva en una cassola gran a foc mitjà. Afegeix la ceba i sofregir fins que estigui translúcida.
- Afegeix els trossos d’all i de gingebre a la cassola i sofregeix durant uns minuts.
- Incorpora la pasta de curri vermell a la cassola i remena bé amb els altres ingredients.
- Afegeix els trossos de pebrot vermell a la cassola i cuina uns 2-3 minuts.
- Aboca la llet de coco a la cassola i remena bé. Deixa que la sopa arribi a ebullició i després baixa el foc a mig i deixa bullir a foc lent durant uns 10 minuts.
- Dissol la pastilla de caldo de peix en una mica d’aigua calenta i afegeix-ho a la cassola per a donar més sabor a la sopa.
- Afegeix les gambes pelades a la cassola i cuina durant uns 3-5 minuts.
- Afegeix el suc de llimona. Prova la sopa i ajusta la sal i el pebre segons el teu gust.
- Abans de servir, afegeix els fulls de coriandre fresc a la sopa per a un toc final fresc i aromàtic.
Comments are closed.