Els musclos són una excel·lent font de nutrients i ofereixen diversos beneficis per a la salut. Són rics en proteïnes d’alta qualitat, omega-3, àcids grassos, vitamines (com la B12 i la B2), minerals (com el ferro i el zinc), i antioxidants (com la vitamina C i el seleni).
Aquesta combinació de nutrients fa que els musclos siguin una opció saludable per mantenir un sistema immune fort, i millorar la salut cardiovascular.
Aquí teniu una recepta senzilla i deliciosa amb musclos, ideal per a quan baixin les temperatures:
Ingredients:
▶︎ 500 g de musclos nets i rentats
▶︎ 250 g de gambes pelades
▶︎ 250 g de calamars tallats en anelles
▶︎ 1 ceba picada
▶︎ 2 grans d’all picats
▶︎ 2 tomàquets madurs pelats i tallats en trossos petits
▶︎ 1 pebrot verd tallat en trossos
▶︎ 1 pebrot vermell tallat en trossos
▶︎ 1 fulla de llorer
▶︎ 1/2 tassa de vi blanc sec
▶︎ 1,5 litres de caldo de peix
▶︎ Sal i pebre al gust
▶︎ Oli d’oliva extra verge
▶︎ fresc picat per decorar
Preparació:
- En una cassola gran, escalfeu una mica d’oli d’oliva a foc mitjà. Afegiu la ceba, l’all i els pebrots i sofregiu-los fins que estiguin tendres.
- Afegiu els tomàquets i la fulla de llorer, i cuineu durant uns 5 minuts fins que els tomàquets es desfacin.
- Augmenteu el foc i afegiu el vi blanc. Bulliu-lo durant uns minuts per reduir una mica.
- A continuació, afegiu el caldo de peix i porteu-lo a ebullició. Reduïu la calor i deixeu-ho bullir a foc lent durant uns 15 minuts.
- Afegiu els musclos, les gambes i els calamars a la cassola. Cuineu-los durant uns 5-7 minuts fins que els musclos s’obrin i els altres mariscs estiguin ben cuits.
- Afegiu sal i pebre al gust.
- Abans de servir, retireu la fulla de llorer i decoreu la sopa amb julivert fresc picat
Comments are closed.