Aquesta sopa és molt més que un plat reconfortant: és una font de nutrients essencials per al teu benestar. El rap és un peix blanc ric en proteïnes d’alta qualitat i amb un baix contingut en greixos, ideal per a una alimentació equilibrada. A més, aporta minerals com el fòsfor i el seleni, fonamentals per a la salut òssia i el sistema immunitari.
Podem substituir el cap de rap per altres tipus de peixos. El de roca també és idoni.
INGREDIENTS
2 k de cap de rap
1 porro
1 branca d’api
2 cebes
4 tomàquets
100 g de cloïsses, opcional
2 llesques de pa
12 ametlles torrades
Oli d’oliva verge
Sal
2 l d’aigua mineral o filtrada
PREPARACIÓ I COCCIÓ
▶︎ Demanem a la peixateria que ens tallin el cap de rap a trossos, sense ▶︎ treure’n la pell.
▶︎ Netegem el porro i pelem les cebes.
▶︎ Posem una olla amb aigua al foc, hi afegim el porro, l’api i una ceba tallada per la meitat.
▶︎ Quan faci uns minuts que bull, hi afegim el cap de rap i ho deixem bullir uns 30 minuts.
▶︎ Mentre la sopa bull, preparem les cloïsses, el pa fregit i el sofregit
▶︎ Posem les cloïsses en un cassó amb una mica d’aigua, les deixem obrir i les reservem. Colem el suc i també el reservem.
▶︎ Escalfem oli en una paella fregim les llesques de pa i les reservem.
▶︎ En el mateix oli sofregim la ceba picada.
▶︎ Un cop cuita, hi afegim el tomàquet, ho salpebrem i ho reservem a la mateixa paella.
▶︎ Quan el brou està fet, el deixem refredar una mica, el colem i el passem a una olla.
▶︎ Separem la carn del cap del peix i l’afegim al brou colat.
▶︎ Hi incorporem el sofregit i les llesques de pa fregit.
▶︎ Ho rectifiquem de sal.
▶︎ Passem el brou per la batedora perquè quedi ben fi.
▶︎ Tornem a posar l’olla al foc i ho deixem bullir uns 10 minuts més.
▶︎ Afegim les cloïsses i el suc de la seva cocció.
▶︎ Incorporem la picada d’ametlles 5 minuts abans d’acabar.
#sopaderap #receptaderap #jomenjopeix #fishlovers #peix #peixfresc #dietamediterranea #alimentaciosostenible #amorperlofici #peixisalut #ostres #cova
Comments are closed.