El sorell és un peix molt senzill, econòmic i bo. Per això us portem una recepta molt de cada dia. Ràpida de preparar i de pocs maldecaps pels qui no agrada perdre tant de temps cuinant!
Ingredients necessaris per a dos persones:
- 4 sorells
- 2 tomàquets madurs
- 2 patates mitjanes
- 2 pastanagues
- 1 got petit de vi blanc
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
- Julivert picat
Passos a seguir:
Podeu demanar a la peixateria que us preparin els sorells en filets, o bé, vosaltres mateixos treure’ls el cap i les espines.
1r pas. Rentar els filets i salpebrar-los un cop secs.
2n pas. Escalfar el forn a uns 180º.
3r pas. Pelar les patates i tallar-les a rodanxes per a seguidament fregir-les uns 4 minuts en una paella amb oli calent.
4t pas. Col·locar les patates en una safata per anar al forn.
5è pas. Pelar i tallar, també a rodanxes, els tomàquets i les pastanagues, i després col·locar-les sobre les patates.
6è pas. Incorporar els filets de sorell sobre el llit de patates i tomàquets anterior.
7è pas. Tirar a la plata anterior un raig de vi i d’oli, i escampar una mica de julivert ben picadet.
8è pas. Deixar que cogui uns 10 minuts al forn.
I voilà! Ja tindríem el dinar o sopar preparat! Ràpid i fora preocupacions (mentre no t’oblidis el peix dins del forn)!
El millor peix, com sempre, de les Peixateries del Gremi!
Comments are closed.