El sorell és un peix que conté una gran quantitat de proteïnes d’alt valor biològic i vitamines del grup B, A i D. És un peix molt ric en omega-3.
També té una gran quantitat de potassi, necessari per al bon funcionament del sistema nerviós, així com de iode, necessari per al desenvolupament dels nens i pel bon funcionament de la glàndula tiroides.
La recepta que compartim avui amb vosaltres és Sorell al forn. Estem segurs que us encantarà a tots!
Ingredients:
▶︎ 100 grams de mantega
▶︎ 6 branques de coriandre
▶︎ 8 unitats de sorells
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 pessic de pebre
▶︎ 2 cullerades soperes de mostassa
▶︎ 50 grams de pa ratllat
Preparació:
- Netejar els sorells, assecar amb un paper de cuina i salpebrar. Repartir les fulles de coriandre dins dels sorells. Reserveu.
- En un cassó, posar la mantega a fondre amb la mostassa, barrejar bé i deixar refredar.
- Preescalfar el forn a 200°.
- Col·locar els sorells en una reixeta i aquesta sobre la safata de forn.
- Escampar el pa ratllat sobre el peix i part de la salsa de mantega; introduir al forn.
- Rostir els sorells durant 10 minuts, donant-los la volta de tant en tant, ruixant-los alhora amb la salsa de mantega.
- Passar els sorells a una plata, regar amb la salsa i servir amb patates rostides.
Comments are closed.