Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
març 20

SUQUET DE CONGRE

  • 20 de març de 2025
  • gremi
  • Receptes
  • Rap, recepta

Per fer suquets i guisats utilitzarem la part superior del congre, la part que està oberta. La part de la cua té molta espina, ens servirà per fer brou. 
Aquesta recepta és d’en Ramon Boquera, un pescador de Palamós que s’ha adaptat posant més patates i brou en lloc d’aigua.

INGREDIENTS

Pel suquet
▶︎ 800 g de congre 
▶︎ 4  grans d’all
▶︎ Julivert
▶︎ 200 g de tomàquets
▶︎ 2 llesques de pa fregit
▶︎ 600 g de patates
▶︎ Brou de peix
▶︎ Sal
▶︎ 50 g d’avellanes torrades

Pel brou de peix
▶︎ Un tros de congre de la part de la cua 
▶︎ 1 ceba
▶︎ 3 grans d’all
▶︎ Aigua mineral o filtrada que cobreixi

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem el brou
▶︎ En un cassó  posem un raig d’oli.
▶︎ Afegim el peix, els grans d’all sencers, la ceba tallada a quarts i escalfem l’oli.
▶︎ Quan el peix es comenci a agafar al fons del cassó, afegim aigua mineral i deixem bullir uns 20-25 minuts.
▶︎ Parem el foc i reservem.

Preparem el suquet
▶︎ Posem oli en una paella, fregim 2 llesques de pa, quan siguin rosses les traiem i reservem.
▶︎ Escaldem els tomàquets, els pelem els trossegem i reservem.
▶︎ Pelem les patates, les esqueixem i reservem.

Preparem la picada
▶︎ En un morter posem els grans d’all tallats, el pa fregit trossejat, el julivert tallat, les avellanes i ho piquem bé.
▶︎ La recepta original es fa amb un morter, ho podem picar amb robot.
▶︎ Posem oli en una cassola, l’escalfem, afegim la picada i la deixem coure 2 o 3 de minuts.
▶︎ Afegim les patates i les deixem coure uns 3 minuts més.
▶︎ Afegim el tomàquet i el deixem coure uns 2 o 3 minuts més.
▶︎ Afegim el brou calent que cobreixi les patates.
▶︎ Ho deixem coure 5 minuts.
▶︎ Finalment, afegim els talls de congre salats, i ho deixem coure uns 10 minuts més,  fins que les patates siguin cuites.
▶︎ Quan hagin passat 5 minuts, girem el congre.
▶︎ Quan les patates siguin cuites, ja tenim el plat llest.
▶︎ El tapem fins al moment de servir.

#suquetdecongre #cuinamarinera #peixdeproximitat #gremidepeixaters #kilometre0 #receptestradicionals #cuinacatalana #menjardecullera #peixfresc #dietamediterrània #broudepeix #receptadepescador #cuinademercat #productedequalitat #saborsdelmar

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat