Per fer suquets i guisats utilitzarem la part superior del congre, la part que està oberta. La part de la cua té molta espina, ens servirà per fer brou.
Aquesta recepta és d’en Ramon Boquera, un pescador de Palamós que s’ha adaptat posant més patates i brou en lloc d’aigua.
INGREDIENTS
Pel suquet
▶︎ 800 g de congre
▶︎ 4 grans d’all
▶︎ Julivert
▶︎ 200 g de tomàquets
▶︎ 2 llesques de pa fregit
▶︎ 600 g de patates
▶︎ Brou de peix
▶︎ Sal
▶︎ 50 g d’avellanes torrades
Pel brou de peix
▶︎ Un tros de congre de la part de la cua
▶︎ 1 ceba
▶︎ 3 grans d’all
▶︎ Aigua mineral o filtrada que cobreixi
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem el brou
▶︎ En un cassó posem un raig d’oli.
▶︎ Afegim el peix, els grans d’all sencers, la ceba tallada a quarts i escalfem l’oli.
▶︎ Quan el peix es comenci a agafar al fons del cassó, afegim aigua mineral i deixem bullir uns 20-25 minuts.
▶︎ Parem el foc i reservem.
Preparem el suquet
▶︎ Posem oli en una paella, fregim 2 llesques de pa, quan siguin rosses les traiem i reservem.
▶︎ Escaldem els tomàquets, els pelem els trossegem i reservem.
▶︎ Pelem les patates, les esqueixem i reservem.
Preparem la picada
▶︎ En un morter posem els grans d’all tallats, el pa fregit trossejat, el julivert tallat, les avellanes i ho piquem bé.
▶︎ La recepta original es fa amb un morter, ho podem picar amb robot.
▶︎ Posem oli en una cassola, l’escalfem, afegim la picada i la deixem coure 2 o 3 de minuts.
▶︎ Afegim les patates i les deixem coure uns 3 minuts més.
▶︎ Afegim el tomàquet i el deixem coure uns 2 o 3 minuts més.
▶︎ Afegim el brou calent que cobreixi les patates.
▶︎ Ho deixem coure 5 minuts.
▶︎ Finalment, afegim els talls de congre salats, i ho deixem coure uns 10 minuts més, fins que les patates siguin cuites.
▶︎ Quan hagin passat 5 minuts, girem el congre.
▶︎ Quan les patates siguin cuites, ja tenim el plat llest.
▶︎ El tapem fins al moment de servir.
#suquetdecongre #cuinamarinera #peixdeproximitat #gremidepeixaters #kilometre0 #receptestradicionals #cuinacatalana #menjardecullera #peixfresc #dietamediterrània #broudepeix #receptadepescador #cuinademercat #productedequalitat #saborsdelmar
Comments are closed.