Us presentem una exquisida creació que combina la frescor del peix amb la intensitat de les espècies. El bacallà és preparat amb cura i presentat amb elegància en aquesta recepta que satisfarà fins als paladars més exigents.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 4 talls de bacallà dessalat de 150 g cadascun
▶︎ 1 ceba tendra
▶︎ 1 tomàquet madur
▶︎ 1 tomàquet sec (2 meitats)
▶︎ El suc de 1/2 llima
▶︎ Porradell (cibulet)
▶︎ 50 ml d’oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal
▶︎ Pebre negre molt
▶︎ Tabasco
▶︎ Salsa Perrins
Preparació:
- Quan comprem el bacallà, demanem que ens treguin la pell, així el tall ens quedarà net i el treballarem més fàcilment.
- Preparem una fusta i, amb un ganivet ben esmolat, piquem el bacallà a daus petits i el reservem en un bol.
- En un altre bol, preparem una emulsió amb l’oli, la sal, el pebre, el suc de llima, el Tabasco i la salsa Perrins. Ho reservem.
- Tallem la ceba a daus petits. Tallem el tomàquet per la meitat, retirem les llavors i també el tallem a daus petits. Piquem el porradell ben fi.
- Posem el tomàquet sec a hidratar amb aigua mineral tèbia.
- Un cop tenim el tomàquet sec hidratat (uns 15-20 minuts), l’escorrem i el piquem a daus petits.
- Afegim els dos tipus de tomàquet, la ceba i el porradell al bol del bacallà. Ho barregem bé.
- Amanim amb l’emulsió que tenim reservada i ho tastem.
- Si ens sobra salsa, la podem servir a part.
- Dividim el bacallà en 4 parts iguals i, amb l’ajuda d’un cèrcol d’emplatar. Muntem els 4 plats individuals.
- Servim al moment.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.