La recepta d’avui ha fet unes miques de quilòmetres, marxem dels plats tradicionals per a proposar-vos una recepta japonesa: el Tataki de tonyina!
Ingredients (per a 4 persones):
- 400 g de llom de tonyina
- 50 ml de vinagre d’arròs
- 100 ml de salsa de soja
- 50 g de germinats (alfals, espàrrecs, remolatxa)
- 1 cullerada sopera de sèsam
- Gingebre en pols
- Sal grossa
Passos a seguir:
1r pas. Barrejar el vinagre d’arròs amb la salsa de soja, una cullerada de gingebre i sal.
2n pas. Tallar a lloms la tonyina, per a seguidament amarar-los, donant-los la volta per tal d’acabar ben marinat doncs, deixar-ho reposar uns 15 minuts mínim (pot ser més).
3r pas. El sèsam pot ser rossejat (a vegades en venen preparats ja), si no és dels tipus rossejats, cal torrar-los una mica en oli a fort foc (uns 3 minuts).
4t pas. Un cop el sèsam està ben dauradet, posar-ne una part (la meitat) dins del bol amb la tonyina marinada.
5é pas. Un cop ben marinada la tonyina cal xocar els trossos en el sàsam restant, perquè s’enganxin correctament les llavors.
6é pas. Preparar una paella amb oli a foc fort, perquè els lloms marinats es cuinin de pressa per a cada costat, sense deixar que es facin molt i poder gaudir de la gustosa tonyina.
7é pas. Emplatar, acompanyant-ho d’amanida, verduretes o el que vingui de gust. Es recomana deixar-ho reposar un ratet.
Que vagi molt de gust! I recordeu, com sempre, el millor peix a la vostra peixateria del Gremi!
Comments are closed.