Recepta molt fàcil de fer i que combina un gran nombre de nutrients. A aquest plat es barreja amb elegància el peix blau amb les verdures i les patates.
Ingredients:
▶︎ 400 g de tonyina
▶︎ 2 patates
▶︎ 200 g de banyons (mongetes verdes)
▶︎ Sal
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ 1 gra d’all
▶︎ 25 g de pinyons
▶︎ 10 g de fulles d’alfàbrega
▶︎ 5 g de fulles de julivert
▶︎ 25 g de formatge parmesà
▶︎ 40 g d’oli d’oliva verge extra
▶︎ 5 g de mantega
▶︎ Sal i pebre.
Preparació i cocció:
- Rentem els banyons, les bullim 3 minuts justos, les passem a un bol amb aigua i gel per aturar la cocció i les reservem a la nevera.
- Rentem les patates i les bullim amb pell a la mateixa aigua de cocció de les mongetes. El temps de cocció pot variar entre 20 o 25 minuts en funció de la mida de les patates.
- Un cop cuites les refredem sota l’aixeta i les posem a la nevera.
- Quan siguin fredes, les tallem a rodelles i reservem.
- Posem la tonyina en una barreja amb 60 g de sal per litre d’aigua mineral o filtrada. La deixem a la nevera 15 minuts justos. Això farà que la tonyina ens quedi més tendre i que tingui el punt de sal just. Passats els 15 minuts la traiem, l’eixuguem i la reservem fins al moment de la cocció.
- Ratllem el formatge, el posem dins del vas de la batedora amb l’all, els pinyons, l’alfàbrega, el julivert, l’oli, la mantega, la sal i el pebre.
- Triturem, rectifiquem de sal i pebre i reservem.
- Untem la tonyina lleugerament amb oli i, amb la planxa ben calenta, la coem mig minut per cada costat. La cocció de la tonyina és molt ràpida, recomanem emplatar la verdura mentre la planxa s’escalfa.
- L’emplatem i la servim amb un fil de pesto. La resta de salsa la servirem a part perquè cadascú es posi al seu gust.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.