Avui compartim la recepta d’unes torrades d’anxoves superfàcils de fer i ideals per a un aperitiu excel·lent.
Ingredients:
Per les anxoves
▶︎ Seitons grans i frescos, almenys mig quilo
▶︎ Sal gruixuda
▶︎ Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Congelem els seitons 5 dies abans de preparar-los.
 - En el moment d’elaborar les anxoves, les traiem del congelador, les rentem bé, i les posem en un bol amb aigua.
 - Les netegem i retirem el cap, els budells i l’espina interior.
 - Separem tots dos lloms del seitó i els anem posant en un recipient amb aigua freda. Els deixem aquí uns 10 minuts perquè es netegin bé i deixin anar la sang.
 - Sobre una safata o plat posem paper de cuina a sobre els seitons.
 - Cobrim un recipient per dins amb paper film, que sobri, i fem una capa de sal gruixuda. Posem a sobre els lloms dels seitons i els cobrim amb sal, i a sobre una altra capa de seitons.
 - Utilitzem el sobrant de film per tapar completament l’interior i deixa-ho reposar a la nevera entre 48 i 72 hores.
 - Traiem els seitons (anxoves) del recipient i els anem posant en un recipient amb aigua freda perquè es netegin bé de sal. Els assequem de nou amb paper de cuina.
 - Posem les anxoves en un recipient on càpiguen rectes i les cobrim completament amb oli d’oliva verge extra.
 
Per les torrades:
▶︎ 4 llesques de pa de poble
▶︎ 3 tomàquets madurs
▶︎ 24 filets d’anxoves
▶︎ Sal grossa
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Fulles romaní
Preparació:
- Mentre daurem les llesques de pa al forn (per les dues cares), rentem i assequem els tomàquets.
 - Tallem els tomàquets a trossos i els tallem a quadradets petits. Reservem.
 - Traiem les torrades del forn i col·loquem damunt de cadascuna tres o quatre trossos de tomàquet.
 - Repartim per cadascuna els filets d’anxoves.
 - Escampem uns grans de sal grossa i unes quantes fulles de romaní.
 - Reguem la torrada d’anxoves amb tomàquet amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
 
