Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
maig 11

Torrades d’anxoves amb tomàquet

  • 11 de maig de 2023
  • gremi
  • Receptes

Avui compartim la recepta d’unes torrades d’anxoves superfàcils de fer i ideals per a un aperitiu excel·lent.

Ingredients:

Per les anxoves

▶︎ Seitons grans i frescos, almenys mig quilo
▶︎ Sal gruixuda
▶︎ Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  • Congelem els seitons 5 dies abans de preparar-los.
  • En el moment d’elaborar les anxoves, les traiem del congelador, les rentem bé, i les posem en un bol amb aigua.
  • Les netegem i retirem el cap, els budells i l’espina interior.
  • Separem tots dos lloms del seitó i els anem posant en un recipient amb aigua freda. Els deixem aquí uns 10 minuts perquè es netegin bé i deixin anar la sang.
  • Sobre una safata o plat posem paper de cuina a sobre els seitons.
  • Cobrim un recipient per dins amb paper film, que sobri, i fem una capa de sal gruixuda. Posem a sobre els lloms dels seitons i els cobrim amb sal, i a sobre una altra capa de seitons.
  • Utilitzem el sobrant de film per tapar completament l’interior i deixa-ho reposar a la nevera entre 48 i 72 hores.
  • Traiem els seitons (anxoves) del recipient i els anem posant en un recipient amb aigua freda perquè es netegin bé de sal. Els assequem de nou amb paper de cuina.
  • Posem les anxoves en un recipient on càpiguen rectes i les cobrim completament amb oli d’oliva verge extra.

Per les torrades:

▶︎ 4 llesques de pa de poble
▶︎ 3 tomàquets madurs
▶︎ 24 filets d’anxoves
▶︎ Sal grossa
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Fulles romaní

Preparació:

  • Mentre daurem les llesques de pa al forn (per les dues cares), rentem i assequem els tomàquets.
  • Tallem els tomàquets a trossos i els tallem a quadradets petits. Reservem.
  • Traiem les torrades del forn i col·loquem damunt de cadascuna tres o quatre trossos de tomàquet.
  • Repartim per cadascuna els filets d’anxoves.
  • Escampem uns grans de sal grossa i unes quantes fulles de romaní.
  • Reguem la torrada d’anxoves amb tomàquet amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat