El verat és un peix blau molt nutritiu que ens aporta una gran quantitat de vitamines del grup B, així com vitamines liposolubles del grup A i E. La carn del verat és blanca i suau, amb un sabor exquisit que pren protagonisme amb aquesta combinació d’ingredients de la recepta que compartim avui amb vosaltres: verat en escabetx.
Ingredients
▶︎ 2 verats mitjans
▶︎ 4 grans d’all
▶︎ 1 tassa de farina de blat (140 grams)
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 tassa d’oli d’oliva
▶︎ 1 got petit de vinagre
▶︎ 1 got d’aigua
▶︎ 3 fulles de llorer
▶︎ 4 pessics de pebre vermell
▶︎ 1 cullerada de postres de pebre en gra
▶︎ 2 unitats de pastanaga (opcional)
Preparació:
- Demana al teu peixater que netegi el verat perquè et sigui més fàcil fer la recepta, ja que és més senzill menjar-lo filetejat o en lloms.
- Talla els grans d’all a làmines no gaire fines.
- Col·loca l’oli d’oliva a escalfar en una paella. Afegeix-hi l’all i sofregeix-ho una mica. Aparta’ls quan estiguin daurats.
- Enfarina el verat.
- Posa a fregir els filets de verat amb la pell sempre a baix. Fregiu-los a foc baix i a poc a poc, sense alterar la intensitat de la calor. Volteja amb molta cura quan les cantonades del peix prenguin color torrat.
- Aboqueu la tassa de vinagre i, posteriorment, el got d’aigua. Afegeix unes fulles de llorer al gust.
- Afegeix-hi una mica de sal.
- Col·loca unes rodanxes de pastanaga i afegeix-hi el pebre vermell de la vera. Deixa coure a foc mitjà durant 15 minuts.
- Treure de la paella quan li quedi només una mica de suc.
Comments are closed.