Ingredients per a 4 persones
- 4 verats nets i filetejats
- 1 o 2 tomàquets vermells
- 4 rodanxes de formatge de rulo de cabra d’1cm de gruix
- Herbes de Provença
- Pebre blanc mòlt
- Sal
- Oli d’oliva verge
1r. Passem els verats ràpidament per aigua i els deixem escòrrer dins d’una escorredora.
2n. Pelem els tomàquets i els fem a rodanxes de 1/2 cm.
3r. Encenem el forn a 180ºC dalt i baix 10 minuts. Preparem una plata i la cobrim amb paper de forn.
4t. Agafem els filets de verat i els eixugem amb paper de cuina, els salpebrem i hi posem les herbes.
5è. A la plata de forn disposem els filets assaonats, plans i amb la pell a sota. A la part del cap, que és la més ample, posem una rodanxa de tomaquet, a sobre del tomàquet posem el formatge de cabra.
6è. Tanquem el verat doblegant la cua per tal que ens tapi el farcit (tal com es veu a la foto). Ho pintem amb oli d’oliva. Si el dobleg no aguanta, ho punxem amb un escuradents com si fos una broqueta.
7è. Entrem la plata al forn i ho deixem coure uns 15 minuts. Treiem els verats del forn i amb una espàtula separem amb cura el peix del paper de forn i el posem al plat; retirem l’escuradents i servim de seguida.
I recordeu… trobareu sempre els millors verats a les peixeteries del Gremi!
Recepta i imatge de kilometre0.cat
Comments are closed.