Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
juny 20

Arròs caldós de llamàntol

  • 20 de juny de 2018
  • gremi
  • Receptes
  • arròs, boníssim, llamàntol, marisc, receptes

El plat d’aquesta setmana està dedicat a un dels mariscos de temporada… el llamàntol! Porta una mica més de temps preparar-ho… però val la pena! Us convidem a comprovar-ho!

Els ingredients necessaris per a 4 persones són els següents:

  • 1 o 2 llamàntols (utilitzant els caps pel fumet)
  • 300 g d’arròs bomba
  • 2 porros
  • 1 ceba tendra
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 gra d’all
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 copa de conyac
  • 1 copa de vi blanc
  • 2 cullerades petita de polpa de nyora
  • 1 culleradeta petita de sucre
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
  • 1 litre i mig d’aigua

 

Primerament s’ha de tallar correctament el llamàntol. Cal posar el llamàntol de cap per avall, amb la cua contra la superfície on el tallareu. Introduir el ganivet allà on s’acaba el cap, per darrere, i tallar-hi el tronc en dues parts simètriques. Després, girar-lo i tallar el cap, i tornar a tallar el tronc en parts iguals, d’acord amb les anelles de la pela.

 

Després, fer el fumet de llamàntol:

1r pas. Netejar i tallar la ceba tendra i un dels dos porros, i seguidament sofregir-los a foc mitjà amb un raig d’oli.

2n pas. Separar el cap de la cua de llamàntol, en aquest pas cal quedar-se amb el cap que s’haurà de partir per la meitat, i a més, per millorar el gust, intentar no perdre els sucs que se’n puguin desprendre. Doncs, guardant la cua i les pinces per a després.

3r pas. Quan el sofregit es torni transparent tirar a l’olla el cap del llamàntol i els seus sucs.

4t pas. Salpebrar, afegir-hi una cullerada petita de polpa de nyora i per a sofregir-ho juntament amb la ceba i el porro.

5è pas. Tirar una copeta de conyac i deixar-ho, que s’evapori l’alcohol.

6è pas. Afegir-hi 1 litre i mig d’aigua, i deixar que es vagi fent el fumet durant uns 20 minuts.

Un cop fet el fumet, deixar reposar per a preparar l’arròs caldós.

 

Per fer l’arròs caldós de llamàntol:

1r pas. Partir a rodelles la cua del llamàntol, també guardant tot el suc que en surti.

2n pas. Saltejar la cua i les pinces lleugerament en un raig d’oli en una cassola, i reservar-les.

3r pas. Sofregir una ceba de figueres, la part blanca d’un porro i un gra d’all trinxat.

4t pas. Quan estigui enrossit afegir-hi 2 tomàquets ratllats, una cullerada petita de sucre,  sal i pebre. Deixar-ho sofregir a foc lent.

5è pas. Afegir-hi una cullerada de polpa de nyora, quan estigui acabant de sofregir-se bé.

6è pas. Afegir-hi una copa de vi blanc, deixant que s’evapori.

7è pas. Seguidament ja es pot afegir l’arròs i rossejar-lo amb el sofregit.

8è pas. Afegir-hi  el fumet de llamàntol, i deixar-ho coure a foc mitjà, uns 12 minuts aproximadament.

9è pas. Afegir les rodelles de llamàntol i les pinces que s’han saltejat al començament i el cap del llamàntol del fumet. Deixar-ho coure entre 5 i 8 minuts, sempre d’acord amb la cocció de l’arròs.

10è pas. A punt de menjar i ser servit! Que aprofiti, i compte no cremar-se!

 

I això sí, recordeu, trobareu el millor peix i marisc a les peixateries del Gremi!!!

 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat