Aquesta setmana us portem una recepta digna de restaurant! I per això la llista d’ingredients és més llarga que la de costum, però valdrà la pena!
Els ingredients necessaris per a 6 persones són:
- 600 g d’arròs
- 1 bou de mar viu (aprox. 1 Kg)
- 12 gambes
- 1 sípia neta
- 2 calamars nets
- 1/2 Kg de cloïsses petites
- 1/2 Kg de musclos
- 4 cebes grans
- 10 dents d’alls
- Julivert
- 1 Sobre de safrà
- 1 Cullerada d’oli d’oliva
- 6 tomàquets
- 1/2 pebrot vermell i 1/2 pebrot verd
- 1 tros de bitxo
- 1 Kg de peix de roca
- 1 Ceba
- 1 Porro
- 1 Tomàquet
- 1 Gotet de vi blanc.
- Oli d’oliva.
Passos a seguir:
1r pas. Preparar un bon fumet. Hi ha dues possibilitats, utilitzar un caldo preparat del supermercat, o bé, fer-lo casolà – mil vegades millor -. Per elaborar l’últim cas cal:
Bullir 1 Kg de peix de roca (cap de rap, nero, lluerna, aranya de mar, nècora…), amb un porro, unes branquetes de julivert i un bon raig de vi blanc sec, tot en una olla coberta d’aigua. Esperar que cogui durant mitja hora i després colar-ho. I també pots afegir-hi brou de musclos o verduretes per exemple.
2n pas. Preparar el marisc, sofregir amb una mica d’oli les gambes i el bou de mar amb les potes separades de la closca. Un cop rosset, vigilar no passar-se, i reservar-ho.
3r pas. A la mateixa cassola anterior, fer a poc a poc (aprox. 10 min.) la sípia i els calamars amb un trosset del bitxo. Un cop cuits, reservar-los.
4t pas. Caramel·litzar la ceba i els alls ben tallats a trossets, amb un polsim de sal i pebre (al vostre gust).
5é pas. Ratllar el tomàquet i deixar-lo coure a la cassola (25 mins. aprox.) per a després afegir l’arròs. Passats uns 5 minutets, posar-hi la sípia, els calamars i – atenció – de moment només el cap del bou de mar.
6é pas. Obrir i bullir els musclos i les cloïsses en una cassola amb una mica d’aigua, sal i una fulla de llorer.
7é pas. Unir l’arròs i el fumet colat (que hauria de triplicar l’arròs aprox.) per a deixar-ho coure junt uns 15 minuts.
8é pas. Fer una picada d’all i julivert, barrejat amb una mica de safrà i d’oli. Per a seguidament tirar-ho a la cassola amb l’arròs.
9é pas. Tirar les cloïsses, els musclos, les gambes, i les potes del bou de mar a la cassola, i deixar-ho reposar.
I així ja tindríem l’arròs acabat! No et perdis aquest plat espectacular, animat a provar-lo! I recorda que el millor peix i marisc el trobareu a les peixateries del Gremi!
Que vagi de gust!
Comments are closed.