Ingredients:
- 4 rodanxes grans de lluç
- 250 g d’espàrrecs blancs
- 200 g de pèsols
- 200 g de cloïsses
- 2 ous
- 100 ml de vi blanc
- 100 ml d’aigua o de brou de peix
- 3 grans d’all
- 100 g de farina
- julivert
- sal
- oli d’oliva
Preparació:
-1r. Bullir els ous, pelar-los i tallar-los per la meitat i bullir els pèsols durant deu minuts i escórrer-los després. Picar el julivert i pelar i picar els alls.
2n. En una paella, aboquem un parell de cullerades d’oli d’oliva i quan estigui calent hi afegim les cloïsses. Es sofregeixen fins que s’obrin i es reserven.
3r. En una cassola hi afegim tres cullerades d’oli d’oliva i sofregim els alls fins que estiguin daurats. Passem el lluç prèviament salat per farina de manera que quedi ben enfarinat per ambdues cares i l”afegim a la paella. Baixem el foc i fregim un minut per cada costat.
4t. A continuació, aboquem el vi blanc i deixem reduir durant cinc minuts a foc lent, donant la volta al lluç perquè s’amari pels dos costats. Hi afegim les cloïsses a la cassola, hi aboquem l’aigua o el brou de peix i se li pot afegir també el brou dels espàrrecs. Ho deixem reduir uns minuts més i es remou una mica amb compte perquè no es desfaci la rodanxa de lluç.
5è. Arriba el moment d’afegir els pèsols i els espàrrecs. Verifiquem el punt de sal, hi afegim els ous i espolvorem el julivert picat. Ho deixem una estona més a foc lent perquè agafi tots els gustos i aromes i ho servim ben calent.
Comments are closed.