Ingredients per a 4 persones
800 g de bonítol del nord
(4 porcions de 200 g cadascuna)
Per al puré de tomàquet
4 tomàquets mitjans madurs
20 ml d’oli d’oliva verge
2 culleradetes de vinagre de vi blanc
Una mica de sal
Per a la crosta de nous
100 g de nous de Califòrnia
Romaní fresc, farigola fresca, julivert fresc
4 cullerades de vi blanc i d’oli d’oliva verge extra
Elaboració
Puré de tomàquet: renteu els tomàquets. A la base, feu-hi un tall en creu. Bulliu un litre d’aigua i introduïu-hi els tomàquets durant 5 minuts, retireu-los i submergiu-los en un bol amb aigua freda. Traieu la pell dels tomàquets. Talleu-los a daus d’1 cm i fiqueu-los en una olla petita, juntament amb un raig d’oli i dues culleradetes de vinagre de vi blanc. Saleu-ho. Escalfeu-ho uns 20 minuts, a foc mitjà.
Crosta de nous: Piqueu les nous i desfeu-les bé amb les mans, i poseu-ho en un morter. Afegiu-hi romaní, farigola i julivert, tot ben picat; quatre cullerades de vi blanc i quatre d’oli, i matxuqueu-ho tot fins que obtingueu una barreja pastosa.
Bonítol: traieu-ne la pell. Preescalfeu el forn a 180 ºC, amb l’opció de ventilador o escalfor total. En una plata de forn, aboqueu-hi una mica d’oli, col·loqueu-hi les rodanxes de bonítol i la crosta de nous a sobre del peix. Poseu la plata a la safata central i enforneu-ho 10 minuts a 180ºC. No deixeu que s’assequi massa el peix. Al plat, feu-hi una base de puré de tomàquet i poseu a sobre el peix amb la crosta de nous.
Comments are closed.