Us portem una deliciosa recepta de Vieires al forn amb beixamel. La vieira és un mol·lusc molt ric en nutrients i tota una joia de la gastronomia. Gran font de proteïnes, aporta una gran quantitat d’omega-3 i el seu alt contingut en niacina i vitamina B12 contribueix a regular el nostre metabolisme.
Ingredients:
▶︎ 4 vieires amb la seva petxina
▶︎ 1 tros de ceba
▶︎ 1 culleradeta d’anet
▶︎ Sal
▶︎ 3 cullerades d’oli d’oliva
▶︎ 1 llauna de xampinyons laminats
▶︎ 1 tassa de llet
▶︎ 1 got d’aigua
▶︎ 1 tassa de parmesà ratllat
▶︎ 2 cullerades soperes de farina de blat de moro
▶︎ 1 xopet de brandi
Preparació:
- Netegeu molt bé les vieires amb petxina i reserveu.
- Aboqueu 3 cullerades d’oli d’oliva suau en una paella profunda. Poseu-la a escalfar. Afegiu la farina de blat de moro a la paella i removeu sense parar perquè no es cremi. Afegiu també un pessic de sal i removeu durant 3 minuts.
- Retireu del fogó i afegiu la llet lentament. Un cop abocada, poseu-la a coure de nou a foc baix i sense deixar de remenar.
- Veureu que la barreja es va espessint. Afegiu aigua i continueu remenant per preparar una salsa beixamel molt suau. Poseu l’anet, remeneu 2 minuts i reserveu.
- En una altra paella, poseu un rajolí d’oli d’oliva per sofregir la ceba i els xampinyons.
- Deixeu sofregir el xampinyó i la ceba un parell de minuts i, mentrestant, talleu a làmines la carn de les vieires i afegiu-les al sofregit.
- Afegiu el xopet de brandi i deixeu que s’evapori l’alcohol. Quan estigui llest, repartiu el sofregit a cada petxina de vieira.
- Amb un cullerot, aboqueu la salsa beixamel per sobre de cada vieira i afegiu el formatge parmesà ratllat. Introduïu les vieires al forn a 200 ºC. Deixeu-les durant 15 minuts perquè es gratinin bé.
Comments are closed.