Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
nov. 03

Vieires al forn

  • 3 de novembre de 2022
  • gremi
  • Receptes

Us portem una deliciosa recepta de Vieires al forn amb beixamel. La vieira és un mol·lusc molt ric en nutrients i tota una joia de la gastronomia. Gran font de proteïnes, aporta una gran quantitat d’omega-3 i el seu alt contingut en niacina i vitamina B12 contribueix a regular el nostre metabolisme.

Ingredients:

▶︎ 4 vieires amb la seva petxina
▶︎ 1 tros de ceba
▶︎ 1 culleradeta d’anet
▶︎ Sal
▶︎ 3 cullerades d’oli d’oliva
▶︎ 1 llauna de xampinyons laminats
▶︎ 1 tassa de llet
▶︎ 1 got d’aigua
▶︎ 1 tassa de parmesà ratllat
▶︎ 2 cullerades soperes de farina de blat de moro
▶︎ 1 xopet de brandi

Preparació:

  • Netegeu molt bé les vieires amb petxina i reserveu.
  • Aboqueu 3 cullerades d’oli d’oliva suau en una paella profunda. Poseu-la a escalfar. Afegiu la farina de blat de moro a la paella i removeu sense parar perquè no es cremi. Afegiu també un pessic de sal i removeu durant 3 minuts.
  • Retireu del fogó i afegiu la llet lentament. Un cop abocada, poseu-la a coure de nou a foc baix i sense deixar de remenar.
  • Veureu que la barreja es va espessint. Afegiu aigua i continueu remenant per preparar una salsa beixamel molt suau. Poseu l’anet, remeneu 2 minuts i reserveu.
  • En una altra paella, poseu un rajolí d’oli d’oliva per sofregir la ceba i els xampinyons.
  • Deixeu sofregir el xampinyó i la ceba un parell de minuts i, mentrestant, talleu a làmines la carn de les vieires i afegiu-les al sofregit.
  • Afegiu el xopet de brandi i deixeu que s’evapori l’alcohol. Quan estigui llest, repartiu el sofregit a cada petxina de vieira.
  • Amb un cullerot, aboqueu la salsa beixamel per sobre de cada vieira i afegiu el formatge parmesà ratllat. Introduïu les vieires al forn a 200 ºC. Deixeu-les durant 15 minuts perquè es gratinin bé.
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat