Us animem a fer aquesta deliciosa recepta de lluç. Més enllà del seu sabor excepcional, el lluç aporta una generosa dosi de proteïnes saludables, àcids grassos omega-3 per al cor, i vitamines essencials com la B6 i la B12. Amb minerals com el fòsfor, ofereix una proposta nutritiva que compleix amb tots els aspectes.
Ingredients per a 4 persones:
▶︎ 1 lluç d’1,500 kg aprox.
▶︎ 300 g de gambes
▶︎ 1 porro
▶︎ 100 ml de nata liquida
▶︎ 50 ml de vi blanc
▶︎ 50 g de mantega
▶︎ 50 ml d’oli
▶︎ Sal
▶︎ Pebre molt
▶︎ Julivert o cibulet per decorar
Salsa
▶︎ 1 ceba
▶︎ 1 escalunya
▶︎ 50 g de sucre
▶︎ 50 g de mantega
▶︎ 450 ml de garnatxa
Preparació i cocció:
- Li demanem al nostre peixater o peixatera que netegi el lluç i l’escati. L’ha d’obrir de dalt a baix, treure l’espina central i les laterals per tal que quedin 2 filets nets.
- El cap i les espines les guardem per fer un brou per a una altra recepta.
- Saltem les gambes un minut a foc viu amb una mica de mantega i oli. Les retirem i les deixem refredar.
- Retirem els caps i les pelem. Reservem les gambes pelades i els caps.
- Tallem el porro ben fi i el saltem a la mateixa paella sense que agafi color. Incorporem la nata.
- Afegim a la paella les gambes pelades, salem, esperem que bulli i les retirem. Agafem els caps de les gambes i premem amb els dits un a un afegint el suc a la paella.
- Untem una safata de forn amb oli, col·loquem un dels lloms de lluç amb la pell a sota, salpebrem i repartim el farcit de porros i gambes per sobre.
- Després tapem amb l’altre llom i hi posem vi blanc per sobre.
- Ho coem al forn a 180 °C de 20 a 25 minuts.Per fer la salsa
- Posem en un cassó la mantega i el sucre, sofregim la ceba i l’escalunya.
- Afegim la garnatxa una mica calenta fins que es redueixi a 1/3 part.
- Colem i reservem la ceba i la salsa. Servim un tall de peix acompanyat amb un fil de salsa, i una mica de ceba caramel·litzada decorant al gust.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.