Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
gen. 10

Lluç farcit de porros i gambes

  • 10 de gener de 2024
  • gremi
  • Receptes

Us animem a fer aquesta deliciosa recepta de lluç. Més enllà del seu sabor excepcional, el lluç aporta una generosa dosi de proteïnes saludables, àcids grassos omega-3 per al cor, i vitamines essencials com la B6 i la B12. Amb minerals com el fòsfor, ofereix una proposta nutritiva que compleix amb tots els aspectes.

Ingredients per a 4 persones:

▶︎ 1 lluç d’1,500 kg aprox.
▶︎ 300 g de gambes
▶︎ 1 porro
▶︎ 100 ml de nata liquida
▶︎ 50 ml de vi blanc
▶︎ 50 g de mantega
▶︎ 50 ml d’oli
▶︎ Sal
▶︎ Pebre molt
▶︎ Julivert o cibulet per decorar

Salsa

▶︎ 1 ceba
▶︎ 1 escalunya
▶︎ 50 g de sucre
▶︎ 50 g de mantega
▶︎ 450 ml de garnatxa

Preparació i cocció:

  • Li demanem al nostre peixater o peixatera que netegi el lluç i l’escati. L’ha d’obrir de dalt a baix, treure l’espina central i les laterals per tal que quedin 2 filets nets.
  • El cap i les espines les guardem per fer un brou per a una altra recepta.
  • Saltem les gambes un minut a foc viu amb una mica de mantega i oli. Les retirem i les deixem refredar.
  • Retirem els caps i les pelem. Reservem les gambes pelades i els caps.
  • Tallem el porro ben fi i el saltem a la mateixa paella sense que agafi color. Incorporem la nata.
  • Afegim a la paella les gambes pelades, salem, esperem que bulli i les retirem. Agafem els caps de les gambes i premem amb els dits un a un afegint el suc a la paella.
  • Untem una safata de forn amb oli, col·loquem un dels lloms de lluç amb la pell a sota, salpebrem i repartim el farcit de porros i gambes per sobre.
  • Després tapem amb l’altre llom i hi posem vi blanc per sobre.
  • Ho coem al forn a 180 °C de 20 a 25 minuts.Per fer la salsa
  • Posem en un cassó la mantega i el sucre, sofregim la ceba i l’escalunya.
  • Afegim la garnatxa una mica calenta fins que es redueixi a 1/3 part.
  • Colem i reservem la ceba i la salsa. Servim un tall de peix acompanyat amb un fil de salsa, i una mica de ceba caramel·litzada decorant al gust.

Recepta elaborada per @‌kilometre0.cat

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat