Recepta molt saborosa, que també es pot fer amb llobregant o llamàntol, ideal per dinars familiars.
INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
▶︎ 1 llagosta
▶︎ 1 sèpia de 400 g aprox.
▶︎ 600 g d’arròs de Pals
▶︎ Oli d’oliva verge
▶︎ Sal
▶︎ 1 nyora
▶︎ Passatge (sofregit de 3 cebes molt caramel·litzades amb 1 tomàquet)
▶︎ Una picada d’all i julivert amb oli d’oliva verge extra
▶︎ 2 tomàquets ratllats
▶︎ 2,5 l de fumet de peix
▶︎ Vi ranci
▶︎ Picada amb oli d’oliva, julivert i 2 grans d’all
PREPARACIÓ I COCCIÓ
▶︎ Preparem el passatge i incorporem vi ranci. Coem i reservem.
▶︎ Preparem el fumet (el podem fer nosaltres o comprar-lo fet).
▶︎ Preparem la picada
▶︎ Ratllem 2 tomàquets i reservem.
▶︎ Netegem la sèpia, la tallem a daus i reservem. La melsa també la guardem.
▶︎ Obrim la nyora per la meitat, rasquem tota la polpa i la reservem.
Preparem de l’arròs
▶︎ Posem una mica d’oli en una cassola i l’escalfem.
▶︎ Mentre es va escalfant tallem la llagosta: la cua a rodelles i el cap per la meitat.
▶︎ La posem a la cassola i la marquem. Un cop rossejada, la retirem i reservem.
▶︎ A la mateixa cassola, que ja té el gust de la llagosta, posem la sèpia sense la melsa.
▶︎ Un cop rossejada la sèpia, hi afegim el tomàquet ratllat, la polpa de la nyora, la melsa, el passatge i la picada d’all i julivert. Ho rossegem tot.
▶︎ Quan comenci a quedar una mica enganxat al fons de la cassola, afegim l’arròs.
▶︎ Remenem l’arròs perquè s’impregni de tot el sofregit. Si ho volem cuinar amb antelació, en aquest punt podem parar.
▶︎ Afegim el fumet molt calent. Ho deixarem coure 15 minuts més 3 minuts de repòs.
Per 600 g d’arròs necessitem 2,5 l de fumet. Si el volem molt caldós, n’hi posem una mica més.
▶︎ Quan l’arròs faci 12 minuts que cou, incorporem la llagosta. Quan hagin passat 15 minuts, parem el foc, tapem la cassola i deixem reposar 3 minuts més.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.