Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
oct. 08

Arròs a la cassola amb llagosta

  • 8 d'octubre de 2024
  • gremi
  • Receptes

Recepta molt saborosa, que també es pot fer amb llobregant o llamàntol, ideal per dinars familiars.

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

▶︎ 1 llagosta
▶︎ 1 sèpia de 400 g aprox.
▶︎ 600 g d’arròs de Pals
▶︎ Oli d’oliva verge
▶︎ Sal
▶︎ 1 nyora
▶︎ Passatge (sofregit de 3 cebes molt caramel·litzades amb 1 tomàquet)
▶︎ Una picada d’all i julivert amb oli d’oliva verge extra
▶︎ 2 tomàquets ratllats
▶︎ 2,5 l de fumet de peix
▶︎ Vi ranci
▶︎ Picada amb oli d’oliva, julivert i 2 grans d’all

PREPARACIÓ I COCCIÓ

▶︎ Preparem el passatge i incorporem vi ranci. Coem i reservem.
▶︎ Preparem el fumet (el podem fer nosaltres o comprar-lo fet).
▶︎ Preparem la picada
▶︎ Ratllem 2 tomàquets i reservem.
▶︎ Netegem la sèpia, la tallem a daus i reservem. La melsa també la guardem.
▶︎ Obrim la nyora per la meitat, rasquem tota la polpa i la reservem.

Preparem de l’arròs

▶︎ Posem una mica d’oli en una cassola i l’escalfem.
▶︎ Mentre es va escalfant tallem la llagosta: la cua a rodelles i el cap per la meitat.
▶︎ La posem a la cassola i la marquem. Un cop rossejada, la retirem i reservem.
▶︎ A la mateixa cassola, que ja té el gust de la llagosta, posem la sèpia sense la melsa.
▶︎ Un cop rossejada la sèpia, hi afegim el tomàquet ratllat, la polpa de la nyora, la melsa, el passatge i la picada d’all i julivert. Ho rossegem tot.
▶︎ Quan comenci a quedar una mica enganxat al fons de la cassola, afegim l’arròs.
▶︎ Remenem l’arròs perquè s’impregni de tot el sofregit. Si ho volem cuinar amb antelació, en aquest punt podem parar.
▶︎ Afegim el fumet molt calent. Ho deixarem coure 15 minuts més 3 minuts de repòs.
Per 600 g d’arròs necessitem 2,5 l de fumet. Si el volem molt caldós, n’hi posem una mica més.
▶︎ Quan l’arròs faci 12 minuts que cou, incorporem la llagosta. Quan hagin passat 15 minuts, parem el foc, tapem la cassola i deixem reposar 3 minuts més.

‌Recepta elaborada per @‌kilometre0.cat

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat