Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
juny 07

Arròs de carbassa, vieira, musclos, botifarra negra i camagrocs

  • 7 de juny de 2019
  • gremi
  • Receptes

Restaurant Can Xapes
Cornellà del Terri
Xef: Lluc Quintana

Ingredients (4 persones)

Pel fumet de peix

  • Espines de peix 3kg (lluç, turbot, corball…)
  • Nap 3 unitats
  • Pastanaga 3 unitats
  • Porro 2 unitats
  • Ceba blanca 3 unitats
  • Oli d’oliva

Elaboració

Torrem les espines de peix al forn. Seguidament tallem les verdures i les sofregim en una cassola amb una punta d’oli d’oliva. Un cop torrades les espines i tinguem la verdura sofregida ho ajuntem tot a la cassola i cobrim d’aigua freda fins dalt per fer el nostre caldo de peix. Deixem a foc fort durant 1h. Colem i reservem el fumet.

Per dins l’arròs

  • Botifarra negra 200g
  • Carbassa 2 unitats
  • Musclos amb clova 1kg
  • Vieires 4 unitats
  • Camagrocs

Elaboració

Pelem la botifarra negra, la tallem a daus i la reservem. Amb la carbassa farem 2 elaboracions. Una d’elles també serà fer-ne daus i amb la resta la bullirem i un cop cuita farem un puré per afegir dins l’arròs. Els musclos els posarem en una cassola al foc amb un dit d’aigua i un raig de vi blanc perquè s’obrin. Un cop oberts treiem la clova i reservem l’interior. Les vieires les tallarem en 3 parts i les reservarem. Rentar els camagrocs i els hi retirem el peu.

Per acabar l’arròs

  • Arròs varietat Onice de l’Empordà 400g
  • Fondo de ceba 4 cullerades
  • Ingredients anteriors

Elaboració

Per acabar l’arròs farem servir una cassola de ferro colat. Començarem rossejant el gra d’arròs cru amb dues cullerades de fondo de ceba. Aquest fondo és la conseqüència de la ceba cuita durant 24h a foc lent i triturada. Queda com una pasta negra que ens donarà molt de gust al nostre arròs. Un cop rossejat hi afegirem la botifarra negra, els daus de carbassa, els camagrocs i els
musclos. I mullarem amb el fumet que hem fet anteriorment.

Per 400g d’arròs farem servir uns 1300cl de fumet. Si no tenim balança podem utilitzar tasses i calcular el volum de líquid. 1 volum d’arròs x 3 volums de fumet. Primer a foc fort els 5 primers minuts i després baixem a foc mig. Els últims 5 minuts provem de sal, afegim la vieira per sobre i fem punts amb el puré de carbassa.

Ja tenim el nostre arròs apunt!

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat