La recepta que compartim avui és molt fàcil de preparar i està deliciosa. Aquest bonítol marinat té una presentació molt elegant i és ideal per menjar-lo tant de dia com de nit i el podràs presentar com un entrant o com a plat principal.
Com a guarnició pots afegir el que més t’agradi: una mica de pa, arròs, verduretes, sofregit…
El peix blau aporta àcids grassos Omega 3 molt beneficiosos per a la nostra salut, per la qual cosa és recomanable incloure’l a la nostra dieta almenys dues vegades per setmana.
Ingredients:
▶︎ 750 grams de bonítol
▶︎ 400 grams de tomàquet en branca
▶︎ 1 ceba
▶︎ 1 got de salsa de soja
▶︎ 4 grans d’all
▶︎ 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
▶︎ 1 culleradeta d’orenga
Preparació:
- Demanar al teu peixater o peixatera que netegi molt bé el bonítol i el talli a trossos d’uns 50 grams. La idea és aconseguir trossos rectangulars de bonítol. Col·loca el bonítol en un bol juntament amb els alls picats i la salsa de soja. Deixa marinant almenys 20 minuts a la nevera.
- Per fer la guarnició, en aquest cas farem un sofregit de tomàquet i ceba. Comencem per picar finament la ceba i tallar els tomàquets a daus, sense pell ni polpa.
- Escalfa una paella amb oli per saltar la ceba. Quan comenci a canviar de color hi afegim el tomàquet i continuem amb la cocció durant 4 minuts i s’hi afegeix l’orenga.
- Amb la guarnició ja al punt, passem a escórrer el peix i escalfar bé la paella. Quan estigui calenta, cuinem el bonítol marinat durant un parell de segons de cada costat, segellant les vores i deixant el centre cru. D’aquesta manera aconseguim la presentació perfecta del famós tataki.
- A l’hora de presentar el plat posem els trossos de bonítol sobre la guarnició de tomàquet i ceba i algunes escates de sal, cibulet o sèsam.
Comments are closed.