Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
nov. 16

Escrita amb patates i allioli negat

  • 16 de novembre de 2024
  • gremi
  • Receptes

L’escrita, també anomenada rajada, bastina, o Clavellada, conté molt poc greix, menys d’un gram per cada 100 grams de peix. El seu contingut proteic és moderat, si bé les seves proteïnes són d’alt valor biològic perquè contenen tots els aminoàcids essencials. A la peixateria ja la trobem neta i a punt per cuinar. Ranxo mariner de sempre.

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

800 g d’escrita tallada a tires
500 g de patates
120 g de ceba de Figueres
1 gra d’all
1 pebrot verd petit
250 g de tomàquet triturat
100 ml d’oli d’oliva verge extra
100 ml de vi blanc
Sal
Pebre negre molt
Aigua mineral per cobrir el peix
Farina

Per fer l’allioli negat
3 grans d’all
50 ml d’oli d’oliva verge extra

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Pelem les patates i les tallem esqueixades.
Piquem l’all, la ceba i el pebrot verd.
Si utilitzem tomàquet natural, l’hem de ratllar fins a tenir 250 g.
Posem una cassola al foc amb l’oli. Rentem els talls d’escrita, salpebrem, enfarinem i espolsem la farina que sobri.
Fregim el peix a foc mitjà uns 3 o 4 minuts per cada costat i reservem.
A la mateixa cassola posem la ceba, l’all, tres cullerades de pebrot verd i ho sofregim 15 minuts. Si queda sec, afegim una mica d’aigua.
Incorporem el tomàquet.
Continuem amb el sofregit i posem el vi blanc. Deixem evaporar i acabem de fer el sofregit. En aquest punt, posem les patates a la cassola, les remenem amb el sofregit un minut i les cobrim amb l’aigua.
Deixem que coguin i quan faltin 7 o 8 minuts per acabar, posem els talls d’escrita per sobre i ho acabem de coure. En un morter, piquem els grans d’all i afegim lentament l’oli d’oliva perquè ens quedi lligat.
Aboquem l’allioli a la cassola, sacsegem una mica, apaguem el foc i servim. Per fer aquest plat trigarem 1 hora aprox.

‌Recepta elaborada per @‌kilometre0.cat

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat