Avui us proposem una recepta on es combina a la perfecció el sabor intens d’aquest crustaci amb el curri, una barreja d’espècies que pot ser més o menys picant.
El curri dona a molts plats un increïble sabor que delecta els paladars més exigents, com en el cas d’aquesta recepta de Gambetes. Et suggerim acompanyar-lo amb un arròs blanc, per complementar i equilibrar el potent sabor de les espècies.
Ingredients:
▶︎ 800 grams de gambetes
▶︎ 400 grams d’arròs
▶︎ 1 pebrot vermell
▶︎ 2 cebes
▶︎ 100 ml de crema de llet
▶︎ 1 got petit de vi blanc
▶︎ 2 cullerades de postres de pols de curri
▶︎ 1 unitat de ceba tendre
Preparació:
- En una olla, posa a bullir l’arròs amb sal fins que estigui al punt. Reserva.
- Neteja les cues de les gambetes.
- Talla la ceba i el pebrot vermell a juliana. En una paella amb una mica d’oli, sofregeix fins que estiguin tendres.
- Afegeix a la paella les gambetes i salteja.
- Afegeix-hi el vi blanc, i deixa reduir fins que s’evapori l’alcohol.
- Incorpora la crema de llet a la paella. Truc: Si no vols fer servir lactis, pots substituir la crema per llet de coco o d’ametlles.
- Afegeix el curri en pols.
- Cuina uns minuts i deixa que els sabors s’uneixin. Emplata l’arròs i disposa les gambetes al curri al costat.
Comments are closed.