El llenguado és un peix de gran tradició nadalenca. Un bon llenguado fresc, amb la seva suavitat i blancor característiques el converteixen en un plat ideal per aquestes festes.
Ingredients per a 2 persones:
- 2 llenguados
- 1 taronja i 40 ml de suc de taronja natural
- 1 ceba ratllada
- Sal
- Pebre negre
- Mantega
- 1 cullerada de sucre
- Oli d’Oliva
- Farina
Primer, prepararem la taronja com a guarnició del plat, pelant aquest fruit en la forma que desitgem. La nostra recomanació és, però, tallar-la en juliana. També podem reservar la pell de la mateixa taronja per decorar més tard el plat.
A continuació prepararem el llenguado, el salem i enfarinem per les dues cares i traiem la farina que sobri. Un cop tinguem el nostre peix preparat, és l’hora de fregir-lo. Per a això farem servir una paella amb una mica d’oli d’oliva prèviament escalfat.
Un cop fregit, podem col·locar una mica de paper absorbent en un plat per eliminar l’excés d’oli. En una altra paella, a foc baix, afegirem la mantega. Un cop estigui fosa, posarem en ella les tires de taronja que vam tallar prèviament.
Ara és el moment d’afegir el sucre per caramel·litzar la taronja. Un cop finalitzada i retirada la taronja, fent servir la mateixa paella, afegim una mica d’oli d’oliva, així com la ceba ratllada, el pebre negre i la sal. Mentre sofregim la ceba, anem afegint el suc de taronja perquè es barregi.
Courem durant un parell de minuts la ceba, remenant amb el suc fins que es creï la salsa de taronja líquida amb la ceba. El pas següent serà batre la salsa i abocar-la en una cassola gran per escalfar-la. Una vegada que la salsa estigui calenta, hi afegirem els llenguados, coent amb el foc baix durant quatre minuts més. Finalment, decorarem el plat amb els trossets de taronja prèviament preparats.
Esperem que gaudiu del plat amb tota la família i els vostres éssers estimats. Bon nadal!
Comments are closed.