Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
des. 23

La recepta per aquestes festes: llenguado a la taronja

  • 23 de desembre de 2019
  • gremi
  • P, Receptes

El llenguado és un peix de gran tradició nadalenca. Un bon llenguado fresc, amb la seva suavitat i blancor característiques el converteixen en un plat ideal per aquestes festes.

Ingredients per a 2 persones:

  • 2 llenguados
  • 1 taronja i 40 ml de suc de taronja natural
  • 1 ceba ratllada
  • Sal
  • Pebre negre
  • Mantega
  • 1 cullerada de sucre
  • Oli d’Oliva
  • Farina

Primer, prepararem la taronja com a guarnició del plat, pelant aquest fruit en la forma que desitgem. La nostra recomanació és, però, tallar-la en juliana. També podem reservar la pell de la mateixa taronja per decorar més tard el plat.

A continuació prepararem el llenguado, el salem i enfarinem per les dues cares i traiem la farina que sobri. Un cop tinguem el nostre peix preparat, és l’hora de fregir-lo. Per a això farem servir una paella amb una mica d’oli d’oliva prèviament escalfat.

Un cop fregit, podem col·locar una mica de paper absorbent en un plat per eliminar l’excés d’oli. En una altra paella, a foc baix, afegirem la mantega. Un cop estigui fosa, posarem en ella les tires de taronja que vam tallar prèviament.

Ara és el moment d’afegir el sucre per caramel·litzar la taronja. Un cop finalitzada i retirada la taronja, fent servir la mateixa paella, afegim una mica d’oli d’oliva, així com la ceba ratllada, el pebre negre i la sal. Mentre sofregim la ceba, anem afegint el suc de taronja perquè es barregi.

Courem durant un parell de minuts la ceba, remenant amb el suc fins que es creï la salsa de taronja líquida amb la ceba. El pas següent serà batre la salsa i abocar-la en una cassola gran per escalfar-la. Una vegada que la salsa estigui calenta, hi afegirem els llenguados, coent amb el foc baix durant quatre minuts més. Finalment, decorarem el plat amb els trossets de taronja prèviament preparats.

Esperem que gaudiu del plat amb tota la família i els vostres éssers estimats. Bon nadal!

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat